Τη ανησυχία της για την δημόσια υγεία εκφράζει η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, μετά και τη νέα ρύπανση από «κλίκερ», ένα παράγωγο του τσιμέντου, το οποίο για ακόμα μια φορά διέρρευσε από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ στην περιοχή του Δρεπάνου.

Η Δημοτική Αρχή για το νέο συμβάν σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Κάτοικοι των περιοχών Αραχωβιτίκων και Δρεπάνου επικοινώνησαν με τη Δημοτική Αρχή και κατήγγειλαν ότι στην περιοχή τους προκλήθηκε ρύπανση εξαιτίας διαρροής «κλίκερ» (παράγωγο του τσιμέντου), από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ.

Στην περιοχή έσπευσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος και ενημερώθηκε για το συμβάν. Κατόπιν ο κ. Στάμος επικοινώνησε με την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, όπου ζήτησε να επιληφθεί του θέματος και να προβεί στους απαραίτητους ελέγχους.

Για μια ακόμα φορά, η Δημοτική Αρχή καλεί τους υπευθύνους του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ, να επιδείξουν μεγαλύτερη προσοχή στην τήρηση των περιβαλλοντολογικών κανόνων λειτουργίας. Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και του περιβάλλοντος είναι αδιανόητο να τίθενται σε κίνδυνο, για οποιοδήποτε λόγο.

Εκφράζουμε την ανησυχία μας και, ταυτόχρονα, τη δυσφορία μας για τη συχνότητα παρόμοιων περιστατικών από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ.

 

πηγή: patrastimes.gr

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter3Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.