H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Ιερά Μητρόπολη Πατρών, στηρίζοντας το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών, διοργανώνουν τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και ώρα 11 π.μ. στην Αγορά Αργύρη, ημερίδα με θέμα «Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την Προσέλκυση των Εθελοντών Μυελού των Οστών».

Η προσφορά Μυελού των Οστών έχει αλτρουιστικό χαρακτήρα, καθώς συμβάλλει στην αντιμετώπιση αιματολογικών παθήσεων  όπως η λευχαιμία. Η ενημέρωση της κοινωνίας και η ευαισθητοποίησή της για τη δυνατότητα προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων είναι υποχρέωση και ένδειξη αλληλεγγύης, ανιδιοτέλειας και σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι:

  • Παναγιώτα Κλωνή, καθηγήτρια του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, που θα κάνει παρουσίαση έρευνας που διεξήχθη στην Δυτική Ελλάδα από σπουδαστές του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας με θέμα «Καρκίνος του Αίματος, μεταμόσχευση Μυελού των Οστών-Πρόληψη- Ενημέρωση, Τρόποι Παρέμβασης-Εθελοντισμός»,
  • Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, Διευθυντής Μονάδας Μεταμόσχευσηγς Μυελού των Οστών  Πανεπιστημίου Πατρών και του ΚΕΔΜΟΠ «χάρισε ζωή»,
  • Χριστίνα Καρακωνσταντή, λήπτρια μοσχεύματος από εθελοντή δότη Μυελού των Οστών η οποία θα μας μεταφέρει τη βιωματική της εμπειρία.

Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Μαρίνα Ριζογιάννη.

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.