Διαβάστε τη δήλωση του  κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, Βουλευτή Ν. Αιτωλοακαρνανίας, Υπεύθυνου  ΚΤΕ Παιδείας  της  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για την  ανάκληση  δράσεων  καινοτομίας στα ΑΕΙ:

«Είναι και ανίκανοι και επικίνδυνοι δημαγωγοί, δεν έχουν καμία  σχέση με το νέο και το μέλλον του τόπου»

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί προς τα πίσω τη χώρα και την εκπαίδευση.

Πρόσφατα ο  Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης του ΕΚΤ υπέγραψε την ανάκληση της Πρόσκλησης  με τίτλο «Ανάδειξη καινοτόμων ιδεών της Ακαδημαϊκής Κοινότητας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ΑΕΙ» που εκδόθηκε στις 24-09-2014, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση» .

Όπως είναι φανερό για ακόμα μια φορά η απαρχαιωμένη ιδεοληψία της «Πρώτης φοράς παραδοσιακής  Αριστεράς» καταστρέφει και δεν δημιουργεί. Μας επιστρέφει στο παρελθόν.

–            Καταστρέφει ένα  πρόγραμμα εξωστρέφειας των ΑΕΙ, υποβαθμίζει την ακαδημαϊκή κοινότητα, περιορίζει τους ορίζοντες των νέων ανθρώπων, συντηρεί το «γκέτο» Πανεπιστήμιο.

–                    «Ανατριχιάζει» στην ιδέα της ανάδειξης καινοτόμων πρακτικών στην εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση, της επιχειρηματικότητας  και τη σύνδεση της με τις παραγωγικές ανάγκες και την πραγματικότητα της χώρας μας.

–      Αδιαφορεί για  την απώλεια Ευρωπαϊκών Πόρων, αφού  δεν προχωρά την  απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ  την ώρα που  λιμνάζουν αδιάθετα ποσά και  χάνεται πολύτιμος χρόνος,  ενώ  δεν  καταθέτει αντιπρόταση  και εναλλακτικό σχέδιο   υλοποίησης προγραμμάτων,

–        και φυσικά προσβάλλει τους Έλληνες πολίτες (ΑΕΙ και φυσικά πρόσωπα) που συμμετείχαν στην διαδικασία  του προγράμματος (καταθέτοντας ιδέες, χρόνο και οικονομικό κόστος) και που θα πρέπει να επιστραφούν  σε αυτούς όλες οι προτάσεις που είχαν υποβληθεί, αποδομώντας για άλλη μια φορά τη σοβαρότητα και τη συνέπεια του ελληνικού κράτους.

Είναι ανίκανοι και επικίνδυνοι δημαγωγοί, ουσιαστικά δεν ενδιαφέρονται για το μέλλον του τόπου και την προοπτική της νέας γενιάς.

Τους ενδιαφέρει  μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και  οι ιδεοληψίες τους.

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.