Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές με την τελετή έναρξης των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων, που έγιναν το καλοκαίρι στο Μπακού, με τον τίτλο «Origins». Ο γνωστός χειροποίητος τρόπος του στη συνάντησή του με την υψηλή τεχνολογία, η ικανότητα του να αφηγείται χωρίς φτιασίδια την ιστορία εστιάζοντας σε στιγμές που συμπυκνώνουν βίωμα και αισθητική, διακρίθηκαν στην τελετή. Καθόλου τυχαία επέλεξε σε αυτή τη διαδικασία να έχει δίπλα του εξήντα έλληνες σχεδόν από όλες τις ειδικότητες.

Η εντυπωσιακή τελετή ανταμείβεται τώρα με πλήθος υποψηφιοτήτων για τα γνωστά βραβεία ΕΜΜΥ που φέτος θα απονεμηθούν την 1η Μαΐου. Στην κατηγορία Σκηνοθεσία (special class) υποψήφιοι είναι ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο & Greg Breakell ως σκηνοθέτες και οι Τίνα Παπανικολάου και Louise Story ως βοηθοί σκηνοθέτη.

Για την καλλιτεχνική διεύθυνση και τον σκηνικό σχεδιασμό και τη σκηνική διεύθυνση, υποψήφιοι είναι οι Δημήτρης Παπαϊωάννου και Θανάσης Δεμίρης, ο Michael Curry ως art director και ο Nicholas Mahon ως σχεδιαστής σκηνικών. Στη μουσική διεύθυνση και στη μουσική σύνθεση υποψήφιοι είναι οι Θεόδωρος Κουρεντζής και Βαγγελίνο Κουρετζής. Για τους φωτισμούς υποψήφιοι είναι οι Robert Dickinson, Travis Hagenbuch, Charles Dabezies και Ted Wells.

Ο σπουδαίος Αγγελος Μέντης μαζί με τη Yashi διεκδικούν το βραβείο για τα καλύτερα κοστούμια, όπως και η Paula Ryan. Τέλος η τελετή έναρξης είναι υποψήφια και για τη ζωντανή και ηχογραφημένη μίξη ήχου, με το βραβείο να διεκδικούν για το τελικό αποτέλεσμα Cristian Kaestner, Paul Koemans, Richard Sharrat, Dino Suceska, Scott Willsallen και Justin Arthur.

Screenshot_11_78

 

πηγή: protagon.gr

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.