ΚαπεντζώνηςΜετά από τρείς ψηφοφορίες και έντονο παρασκήνιο η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδος εξέλεξε Προεδρείο με Πρόεδρο τον Λουκά Υπερήφανο, Δήμαρχο Ορχομενού και Αντιπρόεδρο τον Γιώργο Καπεντζώνη Δήμαρχο Δωρίδας.

Ο Λουκάς Υπερήφανος, εξελέγη πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς με 10 ψήφους και 4 λευκά στην τρίτη ψηφοφορία ενώ 7 ψήφους κατέλαβε ο δήμαρχος Χαλκίδας Χρήστος Παγώνης. Στις δύο πρώτες ψηφοφορίες υπήρχε η απόλυτη ισοψηφία. Επτά (7) ψήφοι για τον Υπερήφανο, 7 ψήφοι για τον Παγώνη και 7 λευκά.

Τα 21 μέλη που εξελέγησαν στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Στερεάς βρέθηκαν σήμερα Τετάρτη στην Λαμία για τις αρχαιρεσίες, καθώς στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου κανένας συνδυασμός δεν πέτυχε αυτοδυναμία.

Ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ πιστός στην αρχική του δέσμευση για διαπαραταξιακό προεδρείο βρέθηκε μόνος στην Εκτελεστική Επιτροπή και δεν πρότεινε άλλα μέλη του συνδυασμού του στις υπόλοιπες θέσεις.

Την θέση του αντιπροέδρου κατέλαβε ο Γιώργος Καπετζώνης Δήμαρχος Δωρίδας από τον συνδυασμό του Χρήστου Παγώνη και την θέση του Γραμματέα ο Ευάγγελος Κατσιφός από τον συνδυασμό του Νίκου Σταυρογιάννη, δημοτικός σύμβουλος Αγράφων.

Με δύο μέλη στην εκτελεστική γραμματεία εκπροσωπείτε η παράταξη της δημάρχου Λιβαδειάς Γιώτας Πούλου.

Ομόφωνα εξελέγησαν μέλη της εκτελεστικής επιτροπής η Αικατερίνη Κοσκοβόλη και ο Αναστάσιος Πρατσόλης.

Ο δήμαρχος Χαλκίδας Χρήστος Παγώνης αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος σε δηλώσεις του είχε προειδοποιήσει πως εάν δεν παραχωρηθεί η αντιπροεδρία στον συνδυασμό του, που ήρθε πρώτος στις εκλογές της Ενωσης θα αποχωρούσε, ενώ έκανε λόγο για θέατρο και συμφωνίες της τελευταίας στιγμής μεταξύ του Υπερήφανου και του Σταυρογιάννη.

 

 

πηγή: dorida.blogspot.gr

Share on Facebook4Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.