Την μεγάλη ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των εργασιών στο πλαίσιο της 111ης Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) που πραγματοποιήθηκε 15-17 Απριλίου 2015 στις Βρυξέλλες, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας.

«Ήταν ένα κρίσιμο τριήμερο καθώς περιελάμβανε αρχαιρεσίες στη Διαπεριφερειακή Ομάδα “Αδριατική-Ιόνιο” και για μας η Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου είναι βασική αναπτυξιακή προοπτική για την οποία έχουμε εργαστεί σκληρά τα τελευταία 3,5 χρόνια, αλλά και μια συνεδρίαση Ολομέλειας της ΕτΠ στην ατζέντα της οποίας υπήρχαν πολύ σοβαρά θέματα, που μας αφορούν άμεσα, όπως το νέο Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, η Βελτίωση της εφαρμογής της “Εδαφικής Ατζέντας 2020” της ΕΕ, η Στρατηγική για τη διεύρυνση και τα κυριότερα ζητήματα ενόψει της περιόδου 2014-2015, καθώς και το μέλλον του γαλακτοκομικού τομέα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Αρχαιρεσίες Διαπεριφερειακής Ομάδας «Αδριατική-Ιόνιο» της ΕτΠ
Στο περιθώριο της 111ης Ολομέλειας της ΕτΠ, ο κ. Κατσιφάρας προήδρευσε της συνεδρίασης της Διαπεριφερειακής Ομάδας «Αδριατική-Ιόνιο» της ΕτΠ, με κυρίαρχο θέμα την εκλογή νέου Προέδρου και Αντιπροέδρου της Ομάδας για τα 2 πρώτα χρόνια νέας (6ης) θητείας της ΕτΠ για την πενταετία 2015-2020.

Οι αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα συναίνεσης και ανέδειξαν τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας ως Πρόεδρο της Διαπεριφερειακής Ομάδας «Αδριατική-Ιόνιο» της ΕτΠ, ενώ η Αντιπροεδρία της Ομάδας πήγε στην Ιταλική πλευρά. Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη περίοδο η Ελληνική πλευρά με τον κ. Κατσιφάρα είχε την Αντιπροεδρία, ενώ Πρόεδρος της Ομάδας ήταν ο Περιφερειάρχης της Περιφέρειας Marche της Ιταλίας.

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.