Διαχωρίζει τη θέση του από εκείνη του ΤΟΕΒ ο Σύλλογος Κτηματιών Αναδασμωτέας Γης Πεδιαδας Μόρνου Ν.Φωκίδας με ανακοίνωσή του. Όπως επισημαίνεται στην εν λόγω ανακοίνωση «ο γραμματέας του ΤΟΕΒ Μόρνου προσπάθησε με απαράδεκτο τρόπο να διασπάσει τη συλλογικότητα μας» για να  δηλωθεί από τα μέλη του Συλλόγου στη συνέχεια «ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο ζήλο, διαχωρίζοντας όμως πλήρως τη θέση μας από αυτή του ΤΟΕΒ. Δηλώνουμε επίσης ότι οποιαδήποτε παράληψη ή ενέργεια του ΤΟΕΒ αντίθετη προς τα συμφέροντα των κτηματιών θα μας βρει απέναντι«.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΤΗΜΑΤΙΩΝ
ΑΝΑΔΑΣΜΩΤΕΑΣ ΓΗΣ
ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΜΟΡΝΟΥ
Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μανάγουλη 02/02/2015

Το 2013 με την αλλαγή της Διοίκησης του ΤΟΕΒ Μόρνου σκεφθήκαμε ότι σύλλογος και ΤΟΕΒ θα πρέπει να κινούνται στην ίδια γραμμή, με κοινές ενέργειες για την καλύτερη εξυπηρέτηση της κοινής μας επιδίωξης.

Παρά την πρόταση μας, τον Αύγουστο του 2013, σύντομα διαπιστώσαμε πως η νέα διοίκηση δεν ήταν διατεθειμένη προς τούτο, αφού άμεσα προέβη σε μονομερείς ενέργειες χωρίς να μας κάνει καμιά ενημέρωση.

Παρόλα αυτά θεωρήσαμε σκόπιμο να δώσουμε και μια δεύτερη ευκαιρία. Έτσι το καλοκαίρι του 2014 ζητήσαμε εκ νέου συνάντηση κάνοντας νέα πρόταση για κοινή γραμμή σε όλα τα θέματα με πρώτο την κοινή συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να του εκθέσουμε λεπτομερώς τα υπάρχοντα προβλήματα του έργου και να αξιώσουμε την ταχύτερη τακτοποίηση τους.

Δυστυχώς όμως και εδώ διαψευσθήκαμε αφού ο γραμματέας του ΤΟΕΒ Μόρνου προσπάθησε με απαράδεκτο τρόπο να διασπάσει τη συλλογικότητα μας, υποδεικνύοντας (με μορφή βέτο) να μην παρευρίσκεται ο γραμματέας του συλλόγου στη συνάντηση με τον περιφερειάρχη στις 20/1/2015 στη Λαμία.

Μετά την απαράδεκτη αυτή πρόταση, του διευκρινίσαμε ότι η συλλογικότητα μας είναι
αδιαίρετη και αμέσως απορρίψαμε την πρόταση του, αρνούμενοι κάθε συμμετοχή του συλλόγου στη συνάντηση αυτή.

Με την παρούσα ανακοίνωση θέλουμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας ότι από το 2013 μέχρι σήμερα συνεχίζουμε χωρίς κανένα πρόβλημα, ξοδεύοντας αρκετά χρήματα και διαθέτοντας πάρα πολύ χρόνο για το καλό της περιοχής μας.

Δηλώνουμε δε ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο ζήλο, διαχωρίζοντας όμως πλήρως τη θέση
μας από αυτή του ΤΟΕΒ.

Δηλώνουμε επίσης ότι οποιαδήποτε παράληψη ή ενέργεια του ΤΟΕΒ αντίθετη προς τα
συμφέροντα των κτηματιών θα μας βρει απέναντι.

Ενημερώνουμε όλα τα µέλη µας ότι εμείς θα συνεχίσουμε µε τις ενέργειες µας µε τη νέα διοίκηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και µε την περιφέρεια. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενημερωθείτε σε έκτακτη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στη Μανάγουλη.

Παραμένουμε πάντα πιστοί στο καταστατικό µας που προβλέπει την προάσπιση των
δικαιωμάτων των κτηματιών της πεδιάδας του Μόρνου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο                Ο Γενικός Γραμματέας
Παναγιώτης Κωνσταντίνου                 Ιωάν. Λαμπρόπουλος

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.