Το πρώτο βραβείο κέρδισε τελικά το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βίβλου Νάξου στον διαγωνισμό «Ας φανταστούμε το σχολείο των ονείρων μας».

Ο διαγωνισμός ήταν ανοικτός και τα σχολεία που πήραν μέρος είχαν να επιλέξουν να διαγωνιστούν ανάμεσα σε επτά κατηγορίες. Το Ολοήμερο Σχολείο Βίβλου Νάξου επέλεξε το βίντεο στην κατηγορία «Αnimation, Video / κόμικ/ γελοιογραφίες» και κατέκτησε την πρώτη θέση.
Μια ακόμη πρωτοβουλία δασκάλων και μαθητών του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Βίβλου Νάξου…

Αυτή τη φορά το σχολείο μας ξαφνιάζει όχι μόνο ευχάριστα αλλά και δημιουργικά με την ταινία μικρού μήκους που παρουσίασαν στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Έκφρασης Μαθητών Δημοτικών Σχολείων του Πανεπιστημίου Κρήτης όπου διακρίθηκε ανάμεσα στις τρεις πρώτες θέσεις! Η ανακοίνωση για την 1η, 2η ή 3η θέση θα γίνει στις 9 Μαΐου!!!

Η ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Το σχολείο των ονείρων μας», δημιουργήθηκε από τις ιδέες και τη φαντασία των μαθητών και σκηνοθέτησε ο Γιάννης Παπαδάκος. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις χαλάρωσης και ανάπτυξης εμπιστοσύνης, τα παιδιά, άφησαν τη φαντασία τους ελεύθερη και εξέφρασαν ιδέες για το «σχολείο των ονείρων τους».

Ερωτήθηκαν και οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου, αποτυπώνοντας τη σκέψη τους μέσα από παραγωγή γραπτού λόγου. Όλα τα παραπάνω τα έκαναν σενάριο και με την αρωγή φορέων και παραγόντων ολοκληρώθηκε το συγκεκριμένο project.

Έτσι μεταξύ των άλλων, αποτυπώνονται τα άτυπα περιβάλλοντα μάθησης, η βιωματική μάθηση, το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία, η παιγνιώδης αναδυόμενη μάθηση, η διαθεματικότητα, η ομαδοσυνεργατική διδασκαλία και οι ΤΠΕ στην εκπαίδευση…

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Βίβλου Νάξου, αλλά και σε όσους συνετέλεσαν για να γίνει η παραγωγή του βίντεο…

Μερικά από τα δεκάδες σχόλια που δημοσιεύτηκαν στο facebook: 

«Ο Δάσκαλος είναι φως, πρέπει να μεταδίδει γνώση, να μαθαίνει δράσεις, πρέπει να μεταλαμπαδεύει αρχές, πρέπει να διδάσκει αξίες, αυτά που έχει γεννήσει ο τόπος, στοιχεία του Ελληνικού πολιτισμού… αυτός ο πολιτισμός έχει αξία ανυπέρβλητη τον άνθρωπο και στόχευση το συλλογικό συμφέρον… Α τάξη στο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βίβλου, Δάσκαλος ο Νικόλαος Βιτζηλαίος… έτσι αλλάζουμε, έτσι ελπίζουμε, έτσι βαδίζουμε στο μέλλον… συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ«.

«Ποιος δεν θα ήθελε να φανταστεί το σχολείο του όπως αυτός θέλει και όχι όπως το έζησε. Ένα μεγάλο μπράβο σε μαθητές και δασκάλους για την μεγάλη αυτή προσπάθεια να γεύονται κάτι διαφορετικό τα παιδιά μας και γιατί όχι τα παιδιά όλου του κόσμου. Μπράβο σε όλους για αυτό το ωραίο βίντεο…»ΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ«.

«Μπράβο στο δάσκαλο που τόλμησε να «ξεφύγει»από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και να κάνει κάτι ουσιαστικό που θα μείνει αξέχαστο στα παιδιά!!!«

«Ένα εκπληκτικό βιντεάκι από το Δημοτικό Σχολείο της Νάξου…Μήπως τελικά έτσι πρέπει να είναι τα σχολειά μας;«

Για την παραγωγή της ταινίας συνεργάστηκαν:

Υπεύθυνος παραγωγής – Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Νίκος Βιντζηλαίος

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδάκος

Σενάριο: Μαθητές Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Τριπόδων Νάξου – Νίκος Βιντζηλαίος

Κάμερες – Μοντάζ – Μίξη ήχου: Γιάννης Παπαδάκος

Βοηθός Παραγωγής: Μαρία Τσιριγωτάκη

Μουσική: The Hunger, Epic Music

Πρωταγωνιστές οι μαθητές:

Σαμάντα Άρα

Ανάργυρος Ζεύλης

Ευάγγελος Λαγογιάννης

Μαρία Ελένη Λιοφάγου

Φραγκίσκα Στεφανία Μαράκη

Νίκος Μαργαρίτης

Δημήτρης Μητρόπουλος

Μαρία Κυριακή Σκάρκου

Αικατερίνη Χαμηλοθώρη

 

πηγή: naxostimes.gr

Share on Facebook1Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.