Με επιστολή του ο σωφρονιστικός υπάλληλος και υπεύθυνος πολιτιστικού περιοδικού Παναγιώτης Χιονίδης, ευχαριστεί τόσο το ιατρικό όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, και τους χαρακτηρίζει ως «ήρωες», σημειώνοντας ότι «αφοσιωμένοι εκτός ωραρίου καθημερινά, δίχως ρεπό και λιγοστή άδεια στηρίζουν το εθνικό σύστημα υγείας«.

Αναλυτικά η επιστολή του κ.Χιονίδη:

 

Την περασμένη Δευτέρα 27 Ιουλίου ένα επείγον πρόβλημα υγείας με έφερε σε επαφή με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Κόσμος και λαός να μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο ζητώντας την βοήθεια των γιατρών και του προσωπικού.

Όλοι έτρεχαν – δεν περπατούσαν – με υπομονή και καρτερικότητα να βοηθήσουν, να στηρίξουν, να εξυπηρετήσουν κατανοώντας την ιδιαιτερότητα του κάθε ενός ουδενός εξαιρουμένου  από το βοηθητικό προσωπικό μέχρι τον μεγαλογιατρό.

Ευγενικοί, αφοσιωμένοι εκτός ωραρίου καθημερινά, δίχως ρεπό και λιγοστή άδεια είναι οι σημερινοί «ήρωες» που στηρίζουν αυτό που λέμε εθνικό σύστημα υγείας.

Εμφανώς τίποτα δεν ήταν όπως πριν δέκα χρόνια εκτός από το προσωπικό που έδινε και δίνει τα πάντα. Όσο κι αν υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις που κερδοσκοπούν εκμεταλλευόμενοι την ανασφάλεια και τις φοβίες των ασθενών και των συγγενών τους η πλειοψηφία είναι εκεί ταγμένη.. Εκεί συνάντησα ένα φοιτητή από την Αγγλία που έκανε εδώ την πρακτική του ο οποίος άναυδος και εντυπωσιασμένος μας κατέθεσε ότι ποτέ μα ποτέ δεν θα ξαναδεχθεί να ακούσει να λένε για τους  Έλληνες ότι είναι τεμπέληδες και πίνουν φραπέδες, όπως θέλουν δηλ να μας περιγράφουν οι εταίροι μας, ιδιαίτερα αναφερόμενος για τους γιατρούς και το προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας.

Η ολιγοήμερη παραμονή εκεί μου έδωσε για άλλη μία φορά την διαπίστωση για την ανάγκη στήριξης του εθνικού συστήματος και την ανάγκη να μείνουν εδώ οι γιατροί μας που είναι περιζήτητοι στην Ευρώπη. Η συνδρομή του εκπαιδευμένου νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και του βοηθητικού είναι εμφανής στο καταρρέον σύστημα.

Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω τους «ήρωες» της Μονάδας Εμφραγμάτων της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου του Ρίου που επιτελώντας το καθήκον τους σώζουν ανθρώπους μένοντας όρθιοι όπου εφ ω ετάχθησαν.

 

Share on Facebook27Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.