Για την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να κινήσει τις διαδικασίες συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, για την προεδρική εκλογή και τη στάση της, μίλησε τη Δευτέρα η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα η οποία σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 και στους δημοσιογράφους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη, απέρριψε τον «μονόπλευρο» όπως τον χαρακτήρισε διάλογο με την Κουμουνδούρου.

«Θεωρώ ότι ο μονόπλευρος διάλογος είναι λάθος» είπε η Νίκη Φούντα και συνέχισε: «Χρειάζεται ευρύτερη συναίνεση και διακομματικές συζητήσεις και σίγουρα ότι βλέπουμε μόνο προς αυτήν την κατεύθυνση είναι κάτι με το οποίο προσωπικά διαφωνώ. Τώρα μαθαίνω για απευθείας διάλογο μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς θεωρώ ότι όποιος θέλει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και όχι ΔΗΜΑΡ».

Σε ερώτηση σχετικά με την προεδρική εκλογή και τη στάση που εκείνη θα τηρήσει, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ απέφυγε να απαντήσει και αντιπρότεινε μια συμφωνία όλων για εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015 με Πρόεδρο της Δημοκρατίας «κοινής αποδοχής» από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θεωρώ ότι είναι απαξίωση του Συντάγματος να λέω αν θα ψηφίσω ή αν δεν θα ψηφίσω Πρόεδρο πριν καν ανακοινωθεί το όνομά του» εξήγησε. «Αν είναι να κινηθούμε σε μια κατάσταση διεκδικήσεων, προτείνω να αποφασίσουμε όλοι μαζί ότι θα γίνουν εκλογές το Σεπτέμβριο του 2015 και ότι θα προταθεί ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας  κοινής αποδοχής, και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ και καλώς εχόντων των πραγμάτων από όλα τα κόμματα, και να γίνει πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ένας εξάμηνος διάλογος για τα προβλήματα της χώρας, την εθνική ανασυγκρότηση, το ασφαλιστικό, το φορολογικό και τη συνταγματική αναθεώρηση, αλλά όχι το χρέος και τη διαχείρισή του, διότι εκεί δεν φαίνεται να υπάρχει σύγκλιση. Και αυτή η διακομματική επιτροπή να προτείνει πράγματα για να γυρίσουμε σελίδα και η επόμενη κυβέρνηση από τον Σεπτέμβριο και μετά να είναι υποχρεωμένη να βαδίσει σε αυτές τις αποφάσεις» σημείωσε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

Η ίδια προσέθεσε πως «σε επίπεδο σημειολογίας, είναι πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι κοινής αποδοχής».

Αναφορικά με τις προσωπικές της κινήσεις από εδώ και στο εξής η Νίκη Φούντα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από την Αγίου Κωνσταντίνου, αφού πρώτα συνεννοηθεί με τον Φώτη Κουβέλη. «Θα προσπαθώ μέχρι τέλους να διαμορφώσω τα πράγματα με τον τρόπο με τον οποίο σκέπτομαι. Από εκεί και πέρα, αν κάποια στιγμή θεωρήσω ότι δεν είμαι χρήσιμη για το κόμμα μου και ιδίως για τη χώρα και την Αιτωλοακαρνανία, την οποία εκπροσωπώ, δεν αποκλείω κάτι. Τις αποφάσεις μου θα τις λάβω – αν είναι να πάρω κάποια απόφαση αντίθετη με την παρούσα κατάσταση – θα τις λάβω μόνο μετά από συνεννόηση και με τον πρόεδρο του κόμματος και με την πορεία. Διότι θα ήθελα να καταλάβω τις διαστάσεις και τις εκφάνσεις του διαλόγου μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ και της προγραμματικής σύγκλισης που πρέπει να γίνει» είπε.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας της με το ΠΑΣΟΚ η Νίκη Φούντα ήταν κάθετη:

«Προσωπικά, δεν μπορώ να συνεργαστώ με τον κ. Βενιζέλο σε κανένα επίπεδο. Η στροφή που έχει κάνει επειδή αυτός το έχει αποφασίσει και το ΠΑΣΟΚ, προς τον εναγκαλισμό με τη Ν.Δ., είναι κάτι που έχει τιμωρηθεί από τον κόσμο αυτή τη στιγμή. Προφανώς και είναι σε λάθος κατεύθυνση αυτές οι κινήσεις».

Όσο για το ενδεχόμενο συνεργασίας της με το Ποτάμι, εφόσον απορρίπτει ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ η Νίκη Φούντα απάντησε:

«Υπάρχει και ένας τρίτος δρόμος: να πάει κάποιος σπίτι του…»

 

 

πηγή: «Τα Νέα»

Share on Facebook2Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.