Νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξελέγη μετά από την εκλογική διαδικασία που διεξήχθη την Κυριακή ανά την Ελλλάδα. Συγκεντρώνοντας πάνω από το 50% σε σύνολο περίπου 50.000 ψήφων,  η Φώφη Γεννηματά έχει το προβάδισμα από τους “αντιπάλους” της Ανδρεα Λοβέρδο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, οι οποίοι έχουν πολύ μικρή διαφορά μεταξύ τους, με τον κ. Λοβέρδο να προηγείται ελαφρώς.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη της παράταξης με απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών. Πιστεύω ότι μπορούμε να γίνουμε ξανά δυνατοί, ξανά υπερήφανοι, να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας με την κοινωνία. Ανασυγκροτούμε και αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ. Παίρνουμε πρωτοβουλίες για να ενώσουμε τη δημοκρατική παράταξη. Προχωρούμε με συλλογικότητα και με τις αξίες της σοσιαλδημοκρατίας για μια Ελλάδα με αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη, με σταθερή την Ευρωπαϊκή Προοπτική της. Αναλαμβάνω την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, σε μια ώρα που απαιτείται ευθύνη από όλους. Είναι όμως πρωτίστως  η ώρα της ιστορικής ευθύνης του  Πρωθυπουργού», δήλωσε αργά το βράδυ της Κυριακής η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού ευχαρίστησε τους δύο αντιπάλους της, αλλά και τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Πρωτιά Λοβέδρου στην Αιτωλοακαρνανία

Στην Αιτωλοακαρνανία ωστόσο  ο Ανδρέας Λοβέρδος έλαβε 704 ψήφους, η Φώφη Γεννηματά 651 και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έλαβε 172 ψήφους.
Ειδικότερα στους 7 δήμους της Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με ανεπίσημα αποτελέσματα, έλαβαν:
Αγρινίου: Φώφη Γεννηματά 269,  Ανδρέας Λοβέρδος 177, Οδ. Κωνσταντινόπουλος 38.
Ακτίου – Βόνιτσας: Γεννηματά 27, Λοβέρδος 36, , Κωνσταντινόπουλος 15.
Αμφιλοχίας: Γεννηματά 93, Λοβέρδος 92, Κωνσταντινόπουλος 18.
Ναυπακτίας: Γεννηματά 93, Λοβέρδος 150, Κωνσταντινόπουλος 24.
Μεσολογγίου: Γεννηματά 115, Λοβέρδος 160, Κωνσταντινόπουλος 25.
Ξηρόμερου: Γεννηματά 35, Λοβέρδος 65, Κωνσταντινόπουλος 29.
Θέρμου: Γεννηματά 19 , Λοβέρδος 24, Κωνσταντινόπουλος 23.

 

Με πληροφορίες από «Καθημερινή» (Βασίλης Νέδος) και agrinionews.gr

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.