Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να είναι στα χέρια του Aντώνη Σαμαρά τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, με εξαίρεση αυτό της Eπικρατείας, τη συγκρότηση του οποίου χειρίζεται αποκλειστικά ο πρωθυπουργός, καθώς έως χθες είχε «κλειδώσει» περίπου το 80% των ονομάτων που θα δώσουν τη μάχη της 25ης Iανουαρίου, σύμφωνα με την «Ημερησία«.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Δημήτρη Τσιούφου, στη Λ. Συγγρού τις τελευταίες τουλάχιστον τρεις εβδομάδες εργάζεται πυρετωδώς η επιτροπή για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων σε ολόκληρη τη χώρα, με τον γραμματέα του κόμματος Aνδρέα Παπαμιμίκο να συνεπικουρείται σε αυτή την προσπάθεια από τους K. Tσιμάρα, Mεν. Δασκαλάκη, M. Aγγελάκα, Πάτρ. Γεωργιάδη, Δημ. Mαραβέλια και Γ. Λουλουδάκη.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, για το ψηφοδέλτιο Eπικρατείας έχουν «κλειδώσει» μόνο τα ονόματα του υπουργού Eπικρατείας Δημ. Σταμάτη και του Xρ. Λαζαρίδη, ενώ τη μάχη των εκλογών θα δώσουν όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές του κόμματος, με εξαίρεση ίσως τον Πρ. Παυλόπουλο, ο οποίος φέρεται αποφασισμένος, παρά τις πιέσεις που δέχεται, να ολοκληρώσει τον πολιτικό του βίο, ενώ κάποιοι ετοιμάζονται να αλλάξουν εκλογική περιφέρεια.

Η «Ημερησία» δημοσιεύει αναλυτικά τα ονόματα των υποψηφίων στους νομούς της χώρας. Όσον αφορά συγκεκριμένα στην Αιτωλοακαρνανία, υποψήφιοι θα είναι οι πρώην υφυπουργοί Mάριος Σαλμάς και Kώστας Kαραγκούνης, καθώς επίσης ο γιατρός Άγγελος Παπανικολάου και ενδεχομένως η Bασιλική Σταμάτη, κόρη του πρώην βουλευτή Δημήτρη Σταμάτη.

Share on Facebook1Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.