Με τον ομογενή δήμαρχο του City of Yarra της Αυστραλίας Φίλιππο Βλαχογιάννη συναντήθηκε σήμερα στην Πινακοθήκη του Δήμου, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος.

  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και για έναν επιπλέον λόγο, αφού ο Φίλιππος Βλαχογιάννης έλκει την καταγωγή του από το Μεσολόγγι.

  Στην συζήτηση που ακολούθησε,  έγινε αναφορά σε διαφορές αλλά και ομοιότητες των δυο μακρινών δήμων, οι οποίοι ωστόσο έχουν – όπως είπε ο δήμαρχος του City of Yarra – έχουν ένα ιδιαίτερο κοινό χαρακτηριστικό, όπως είναι η ευρύτατη χρήση του ποδηλάτου ως μεταφορικό μέσο.

   Ο δήμος του Yarra της Αυστραλίας, αποτέλεσε στο παρελθόν και ειδικά τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 το σημείο υποδοχής μεταναστών ιδιαίτερα από την Ελλάδα και για το λόγο αυτό διατηρεί ακόμη και σήμερα μεγάλη ελληνική κοινότητα.

  Ο Νίκος Καραπάνος προσκάλεσε τον Φίλιππο Βλαχογιάννη στις Γιορτές Εξόδου, ενώ παράλληλα εξέφρασε την πρόθεση να καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο πρόταση για αδελφοποίηση των δυο δήμων.

   Στην συνάντηση, παρευρέθηκαν επίσης η πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Μεσολογγίου Άντζελα Καζαντζή, οι αντιδήμαρχοι Σ. Καρβέλης , Δ. Μπουσμπουρέλης και Κ. Ρόμπολας, καθώς και ο τοπικός σύμβουλος Α. Σπανός.

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.