Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, o Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και το Πνευματικό Κέντρο, διοργανώνουν εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία Μπότσαρη με σκοπό την συγκέντρωση ρούχων, τροφίμων και παιχνιδιών, τα οποία θα προσφερθούν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

   Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 13.00 το μεσημέρι. Εντάσσεται δε, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων υποψηφιότητας της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

   Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος σημειώνει ότι  «Ο Εθελοντισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας. Ειδικά δε στις μέρες της οικονομικής κρίσης όπου η διαβίωση για πολλούς συνανθρώπους μας εξελίσσεται σε ένα διαρκή αγώνα, οι εθελοντικές δράσεις προσφοράς και συμπαράστασης λειτουργούν υποστηρικτικά όπου αυτό απαιτείται και πολλές φορές επιβάλλεται από την δυσχερή κατάσταση.

  Ωστόσο, πέρα από την κοινωνική ευαισθησία, η εθελοντική δράση και συμμετοχή σε τομείς όπως  η καθαριότητα, η υποστήριξη πολιτιστικών δρώμενων, η εφαρμογή ιδεών και καινοτομιών στην τέχνη και τον πολιτισμό, αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα των ενεργών πολιτών – μελών μιας ευαισθητοποιημένης κοινωνίας».

Share on Facebook2Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.