Αποκαταστάθηκαν σταδιακά τα προβλήματα που άφησαν πίσω τους οι  καταιγίδες που έπληξαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις δυο τελευταίες ημέρες το Δήμο Μεσολογγίου.

Αρχικά τα πρώτα προβλήματα παρουσιάσθηκαν στο Αιτωλικό (4-8), όπου οι διακοπές ρεύματος έβγαλαν εκτός λειτουργίας τα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΜ με αποτέλεσμα η άντληση των νερών να γίνεται χάρις τον έγκαιρο καθαρισμό των φρεατίων.

Στην ίδια κατάσταση βρέθηκε το Μεσολόγγι μια ημέρα αργότερα (5-8), όπου οι συνεχόμενες βλάβες στο τοπικό δίκτυο της ΔΕΗ αλλά και η αδυναμία άμεσης αποκατάστασής τους, προκάλεσαν φαινόμενα πλημμυρισμού κατά περιοχές. Να σημειωθεί πως η ηλεκτροδότηση σε τμήμα του Συνοικισμού Βίγλας αποκαταστάθηκε αργά σήμερα το πρωί.

Ωστόσο η ΔΕΥΑΜ παρά τον τεράστιο όγκο νερού ο οποίος έπεσε σε ελάχιστη ώρα προκαλώντας τους πλημμυρισμούς, έθεσε σε λειτουργία στο συντομότερο χρονικό διάστημα όπου είχε τη δυνατότητα το εφεδρικό σύστημα άντλησης νερών, προκειμένου ν αποφευχθούν σοβαρότερα προβλήματα.

Στις Οινιάδες, τα προβλήματα περιορίζονται στις ζημιές που προκάλεσαν οι καταιγίδες στις καλλιέργειες και ειδικά στην Μηδική, όπου σήμερα το πρωί οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ήδη την υποβολή δηλώσεων στον ΕΛΓΑ.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.