Συνεδριάζει αυτή την ώρα έκτακτα στο γραφείο του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου, η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου μετά την αιφνίδια απόφαση της Κυβέρνησης να προωθήσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σύμφωνα με την οποία «Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, υποχρεούνται να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα και να μεταφέρουν τα κεφάλαια προθεσμιακών τους καταθέσεων σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας».

Όπως είπε πριν από λίγο ο δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, «δεν μπορεί κανείς να παίζει με τα χρήματα των δημοτών αλλά και των εργαζομένων», χαρακτηρίζοντας ως «απαράδεκτη» την πρακτική της κυβέρνησης. Οι δήμοι τόνισε, ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα οικονομικής δυσπραγίας. Η προωθούμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, θα δημιουργούσε κυριολεκτικά συνθήκες οικονομικής «ασφυξίας», όπου κάθε σχεδιασμός για έργα, υποδομές ή βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών, θα είναι αδύνατο να υλοποιηθεί.

Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου σημείωσε επίσης ότι τα ταμειακά αποθεματικά θα προστατευθούν με κάθε τρόπο προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του Δήμου, ακόμη και με προσφυγή σε ένδικα μέσα εάν και εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο. Σχετικά με την μορφή των κινητοποιήσεων ενάντια στην Π.Ν.Π., είπε ότι αυτή θα καθοριστεί σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ.

Στη συνεδρίαση, εκτός του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων, συμμετέχουν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γενικός Γραμματέας, οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων καθώς και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου.

Mes 1.jpg Mes 2.jpg Mes 3.jpg

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.