Με την επιστροφή της ιερής  Εικόνας στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης, ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα οι φετινές εκδηλώσεις για τα 189 χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Οι Εορτές Εξόδου οι οποίες είχαν αφετηρία το Σάββατο 21 Μαρτίου  χαρακτηρίσθηκαν από μαζική συμμετοχή σε κάθε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τους.

Το διήμερο 4 και 5 Απριλίου στην πομπή συμμετείχαν 25 φιλαρμονικές απ’ όλη την Ελλάδα καθώς και 152 σύλλογοι και πολιτιστικοί φορείς, που διαμορφώνουν τον αριθμό των συμμετεχόντων σε περισσότερα από 6.200 άτομα, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο παλαιοτέρων ετών. Αντίστοιχου μεγέθους ήταν και η συμμετοχή στον Δρόμο Θυσίας, με τον αριθμό των αθλητών να ανέρχεται στους 350.

 

Στο ευχαριστήριο μήνυμά του ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος αναφέρει:

«Με το πέρας των φετινών Εορτών Εξόδου, οι οποίες χαρακτηρίσθηκαν από τους συνδημότες μας αλλά και τους επισκέπτες ως πλήρεις και επιτυχημένες, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για την τιμητική του παρουσία. Τους σεβ. Μητροπολίτες Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα καθώς και τα μέλη του ιερού κλήρου.

Τους εκπροσώπους της Ελληνικής Κυβέρνησης, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τους Πρέσβεις και εκπροσώπους πρεσβειών. Τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων ασφάλειας, καθώς επίσης τους επικεφαλής και το προσωπικό της ΕΛ. ΑΣ. για την άψογη διατήρηση της τάξης, ειδικά δε το διήμερο 4 και 5 Απριλίου. Τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και τους δημάρχους για την συμμετοχή τους. Τον Περιφερειάρχη και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και τα μέλη της ΠΕΔ. Τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου, τους Αντιδημάρχους καθώς και τους επικεφαλής των φορέων για την υποστήριξη.

Τον Τελετάρχη Α. Γιώτη και τους συντονιστές της πομπής για την άψογη οργάνωση και παρουσία των τμημάτων, καθώς και όλους όσους βοήθησαν από κάθε άποψη. Τους εργαζόμενους του Δήμου για την διαρκή υποστήριξη, τις εθελοντικές ομάδες, σωματεία και συλλόγους για την πολύτιμη προσφορά τους. Τις Φιλαρμονικές της πόλης «Χρήστος Καψάλης», «Διονύσιος Σολωμός» και «Ιωσήφ Ρωγών» που συνόδευσαν τις εκδηλώσεις.

Τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την δημοσιογραφική κάλυψη των εκδηλώσεων, καθώς και τους Χορηγούς που τις υποστήριξαν.

Τέλος, ευχαριστώ θερμά τις χιλιάδες των Ελλήνων που προσήλθαν προσκυνητές τιμώντας την μνήμη των Εξοδιτών.

Εύχομαι σε όλους και του χρόνου,

Όλοι πάλι εδώ στο Μεσολόγγι της ψυχής μας».

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.