του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου για τη «Ναυτεμπορική«

 

Μαίνεται στη Ν.Δ. η κομματική αντιπαράθεση περί της στήριξης του Ευάγγελου Μεϊμαράκη από τον Κώστα Καραμανλή, καθώς ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε δημοσίως την ικανοποίησή του για τις «διαρροές» του περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού, τις οποίες απέκρουσαν ως αναληθείς οι άλλοι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία της Ν.Δ.

«Θεωρώ μεγάλη μου τιμή που ο Κώστας Καραμανλής έχει αφήσει να εννοηθεί ότι με στηρίζει. Αυτό δεν έγινε τώρα. Από την πρώτη στιγμή έλεγε στους συνομιλητές του ότι “η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη είναι η καλύτερη”» είπε σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό 9,84 ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, επιβεβαιώνοντας από την πλευρά του τη διαχρονική υποστήριξη του Κώστα Καραμανλή στην υποψηφιότητά του για την αρχηγία της Ν.Δ. Υπενθυμίζεται ότι χθες και οι τρεις εσωκομματικοί αντίπαλοι του κ. Μεϊμαράκη στην κούρσα για την προεδρία αμφισβήτησαν ότι υπάρχουν πράγματι τέτοιες διαρροές από τον πρώην πρωθυπουργό.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αδωνις Γεωργιάδης ζήτησαν από τον Κώστα Καραμανλή να στηρίξει δημόσια τον κ. Μεϊμαράκη αν πραγματικά τον θεωρεί τον καταλληλότερο για να διαφυλάξει την ενότητα του κόμματος.

Ο κ. Μεϊμαράκης απέφυγε, πάντως, να αναφερθεί στους τρεις εσωκομματικούς αντιπάλους του υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος ασχολείται «με την πολιτική και όχι με την παραπολιτική» και ότι κύριο μέλημά του είναι «να ξαναβρεί η Νέα Δημοκρατία τον δρόμο της». Ανέφερε μάλιστα ότι έχει την αίσθηση πως δεν θα υπάρξουν ενστάσεις μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος. «Εγώ πάντως δεν θα έχω ενστάσεις» ξεκαθάρισε. Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι ο ίδιος θα εργαστεί για την ενότητα του κόμματος, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ής Δεκεμβρίου.

«Ξέρω καλά τη Νέα Δημοκρατία γιατί είμαι 41 χρόνια σε αυτό το κόμμα. Και στα εύκολα και στα δύσκολα. Ποτέ δεν σκέφτηκα να φύγω. Την επόμενη μέρα δεν θα τα κατεδαφίσω όλα. Θα κρατήσω τα θετικά, με σεβασμό στο παρελθόν και με θεμέλιο την ιστορία θα χτίσουμε το καινούργιο. Δεν είμαι σε μάχη γενεών, αλλά σε μάχη ιδεών» σημείωσε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε όμως και στο φιάσκο των εκλογών της 22ας Νοεμβρίου μιλώντας για «τεχνική αστοχία», για την οποία την αποκλειστική ευθύνη φέρει η ΚΕΦΕ. «Κάποιοι προσπάθησαν να το πολιτικοποιήσουν και κάποιοι, δυστυχώς, τσίμπησαν» είπε, αφήνοντας υπονοούμενα για τους αντιπάλους του.

Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, χθες η νέα αναφορά του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή της Ν.Δ. Νικήτα Κακλαμάνη, σε προσπάθεια οικονομικών συμφερόντων να ελέγξουν τη Ν.Δ. αλλά και το σύνολο του πολιτικού συστήματος.

«Τα οικονομικά συμφέροντα θέλουν να ελέγχουν όχι μόνο τη Ν.Δ., αλλά το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του και είναι στο χέρι του πολιτικού συστήματος να τους απαντήσει με ένα βροντερό “όχι”, που άλλοτε το κάνει, άλλοτε όχι» είπε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι δικαιώθηκαν οι σχετικές αναφορές του. «Από την αναταραχή που ακολούθησε μάλλον δικαιώθηκα όταν έλεγα ότι ακούω ότι οικονομικά συμφέροντα θέλουν να καθορίσουν την επόμενη εκλογή στη Ν.Δ., αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί» είπε ο κ. Κακλαμάνης.

 
 
φωτο: INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.