Λήξαν είναι το θέμα των Θρησκευτικών, καθώς ουδέποτε ετέθη στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ ζήτημα αλλαγής του τρόπου διδασκαλίας ή διευκόλυνσης χορήγησης των απαλλαγών.

Αυτό προέκυψε από την συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου με τον υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη την Τρίτη. Μάλιστα, παρότι το θέμα συζητήθηκε πρώτο, απασχόλησε λίγο από τον χρόνο της συνάντησης.

«Η συζήτηση έγινε σε γόνιμο κλίμα και η αγαθή συνεργασία θα συνεχιστεί χωρίς πείσματα», ανέφερε, μετά το τετ α τετ ο κ. Ιερώνυμος, ενώ από την πλευρά του, ο κ. Φίλης έκανε λόγο για γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, επισημαίνοντας ότι οι σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας είναι μόνιμες και αγαθές και οι ρόλοι τους ξεκάθαροι και διακριτοί.

Χαρακτηριστικό του γεγονότος ότι το ζήτημα δεν κυριάρχησε στη συνάντηση, είναι ότι ο κ. Φίλης άλλαξε ατζέντα και αναφέρθηκε κυρίως στο θέμα των κενών που έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία, τονίζοντας ότι η γενική εικόνα είναι, όπως σημείωσε, πως δεν υπάρχουν κλειστά σχολεία και ότι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε μεγάλο βαθμό έχει ικανοποιηθεί η ανάγκη για διδακτικό προσωπικό.

Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ανέφερε πως είναι θέμα ημερών και εκεί να υπάρξει εξομάλυνση.

Όπως τόνισε ο υπουργός, το θέμα αφορά πολλές χιλιάδες παιδιά τα οποία έχουν μεγάλα προβλήματα και πρέπει «κατά προτεραιότητα να δώσουμε αυτή τη μάχη ως υπουργείο». Όλα τα άλλα στον καιρό τους, συμπλήρωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Φίλης ανέφερε ότι έχει ζητηθεί από το υπουργείο Παιδείας πίστωση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και ήδη 4.000 θα προκριθούν ως αναπληρωτές για τα σχολεία και ίσως χρειαστεί, όπως επισήμανε, «να δούμε και μια επιπλέον διαδικασία για την ειδική αγωγή».

Σε ερώτηση για τον φόρο 23% στη ιδιωτική εκπαίδευση, τόνισε πως είναι θέμα που έχει να κάνει με τη γενικότερη οικονομική πολιτική και δεσμεύτηκε πως «ό,τι μπορούμε θα κάνουμε για να μην επιβαρυνθεί το λαϊκό και οικογενειακό εισόδημα, διότι η επιβάρυνση του 23% δεν αφορά κάποιους προνομιούχους συμπολίτες μας, αφορά οριζόντια την οικογένεια».

Τέλος, σε ό,τι αφορά το προσφυγικό θέμα, είπε ότι δεν συζήτησε αναλυτικά με τον Αρχιεπίσκοπο γι” αυτό το θέμα, αλλά πως υπήρξε μια αναφορά ότι «είμαστε σε κοινή πορεία αντίληψης και αντιμετώπισης του ζητήματος».

 
 
πηγή: «Καθημερινή» – Αποστόλης Λακασας

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.