Παραμένουν πολλά τα προβλήματα στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία, αφού από την πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών καλύφθηκαν μόνο 164 από τα 400 κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς και χωρίς βέβαια να συνυπολογίζονται τα κενά στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και την Ειδική Αγωγή.

Σημαντικότατα προβλήματα παρατηρούνται στα νηπιαγωγεία, όπου το «πρώτο κουδούνι» βρήκε την Αιτωλοακαρνανία με 20 νηπιαγωγεία κλειστά και πλέον στο πρώτο δεκαήμερο Οκτωβρίου παραμένουν κλειστά πέντε νηπιαγωγεία και δεκάδες άλλα υπολειτουργούν εξαίτιας των ελλείψεων σε νηπιαγωγούς. Συγκεκριμένα κλειστά παραμένουν τα νηπιαγωγεία Ποταμούλας, Αγίου Βλασίου, Σπάρτου, Βαρετάδας Αμφιλοχίας καιΤρύφου (παράρτημα Κομπωτής), ενώ πολλά νηπιαγωγεία του νομού που συνεχίζουν να υπολειτουργούν, με ελάχιστους εκπαιδευτικούς να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε τμήματα με 30 και περισσότερα παιδιά. Χαρακτηριστικά παράδειγματα, το 3ο νηπιαγωγείο Βόνιτσας, όπου 25 παιδιά έχοyν έναν νηπιαγωγό, ενώ στη Λυγιά Ναυπάκτου 27 παιδιά έχουν επίσης έναν νηπιαγωγό, 49 παιδιά προσπαθούν να διδάξουν μόνο δυο νηπιαγωγοί στο νηπιαγωγείο της Κατοχής, ενώ στο Θέρμο ένα μόνο νηπιαγωγείο καλύπτει ολόκληρο τον δήμο και η μοναδική νηπιαγωγός καλείται να διαχειριστεί 38 νήπια…!

Προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή
Ωστόσο σήμερα το Υπ. Παιδείας ανακοίνωσε την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην Αιτωλοακαρνανία προσλαβάνονται 48 Δάσκαλοι ΕΑΕ και 7 Νηπιαγωγοί ΕΑΕ.

πηγή: agrinioculture.gr

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.