Κατανοώντας πλήρως το σκεπτικό της Πανελλήνιας Ένωσής μας και συμφωνώντας στο έπακρο με αυτό, θα θέλαμε ως τοπική επιτροπή (κι έχοντας αμεσότερη εποπτεία όσον αφορά την ανθρωπογεωγραφία του νομού Αιτωλοακαρνανίας) να προσθέσουμε τα ακόλουθα:

1.Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 3 πλήρη κενά στο νομό στη Δευτεροβάθμια και τουλάχιστον 5 πλήρη κενά στην Πρωτοβάθμια, πράγμα που σημαίνει  ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα έχει χαθεί ανεπιστρεπτί ο ασύλληπτος αριθμός των 1000 διδακτικών ωρών(!!!!).

  1. Είναι καταφανής και πρόδηλη η αδικία να έχει παρακαμφθεί εντελώς ο κλάδος της Γερμανικής γλώσσας στις προσλήψεις των αναπληρωτών. Πάγια θέση μας είναι ότι κανένα μάθημα δεν είναι προς υποτίμηση, όλα έχουν τον οργανικό και λειτουργικό τους σκοπό στο σύγχρονο Ευρωπαϊκό σχολείο, όπου είναι αυταπόδεικτο πόσους ορίζοντες ανοίγουν οι ξένες γλώσσες.
  2. Αυτή την ώρα παραβιάζεται αφενός το βασικότατο δικαίωμα των μαθητών (και των κηδεμόνων τους) να διδαχθούν τη Β’ξένη γλώσσα της επιλογής τους και παρακωλύεται η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, αφού προκύπτει ένα ωρολόγιο πρόγραμμα με κενά, χάσματα και ελλείψεις. Αφετέρου εμποδίζεται η εργασία των συναδέλφων ΠΕ07, που βρίσκονται στη μόνιμη και δυσάρεστη θέση της ατέρμονης αναμονής, τη στιγμή που τα κενά δεν είναι απλώς υπαρκτά, αλλά τεράστια!
  3. Για όλους αυτούς τους λόγους κρίνουμε απολύτως δίκαιο και επιβεβλημένο να διενεργηθούν άμεσα προσλήψεις καθηγητών Γερμανικής γλώσσας στα σχολεία όλης της χώρας. Ελπίζουμε ότι η τοπική κοινωνία θα σταθεί στο πλευρό μας.

Με εκτίμηση,

Τοπική Επιτροπή Αι τωλ/νίας

Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών

Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε.

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.