Όπως επισημαίνει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών η Κυβέρνηση με τον Νόμο 4328/14.05.2015 καταργεί τον διαχωρισμό μεταξύ παραγωγών και επαγγελματιών. Αναλυτικότερα μέσα από τις διατάξεις του νόμου αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

«Παράταση Ισχύος των Επαγγελματικών Αδειών, μέχρι τις 30 Ιουνίου για την Αναθεώρηση και 4μηνη παράταση έως 30 Οκτωβρίου με Απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης.

Οι Φορείς Λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών και όχι οι Δήμαρχοι Αρμόδιοι για την κατανομή των θέσεων στις Λαϊκές Αγορές.

Κατάργηση του διαχωρισμού μεταξύ Παραγωγών και Επαγγελματιών. Οι Παραγωγοί και Επαγγελματίες πωλητές διατηρούν τις θέσεις τους σε όλη τη χώρα (Πρόταση μας εδώ είναι να συσταθούν 5μελείς Επιτροπές (από 3 υπαλλήλους του Φορέα Λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών, 1 εκπρόσωπο του Συλλόγου Παραγωγών και 1 Εκπρόσωπο του Σωματείου Επαγγελματιών) για την απόδοση των θέσεων).

Με απόφαση των Περιφερειών Αττικής και Κ. Μακεδονίας, αυξάνεται σε 25% το ποσό από το Ημερήσιο Δικαίωμα που αποδίδουν οι πωλητές για την οικονομική ενίσχυση με κουπόνια απόρων, ανέργων, πολυτέκνων κ.α. και την κάλυψη αναγκών τους με είδη που πωλούνται στις λαϊκές αγορές.

Μείωση της γραφειοκρατίας και ελαχιστοποίηση του χρόνου έκδοσης των παρακάτω ατομικών Διοικητικών Πράξεων που πλέον θα εκδίδονται από  τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Λ. Αγορών των Περιφερειών Αττικής και Κ. Μακεδονίας:
α. Η πρόσληψη υπαλλήλου από παραγωγό ή επαγγελματία πωλητή.
β. Η διαγραφή υπαλλήλου από παραγωγό ή επαγγελματία πωλητή.
γ. Η θεώρηση της άδειας παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών.
δ. Η προσωρινή αναπλήρωση παραγωγού ή επαγγελματία για λόγους υγείας και μέχρι 1 μήνα.
ε. Η διαγραφή ημερών προσέλευσης παραγωγού ή επαγγελματία πωλητή σε λαϊκές αγορές αρμοδιότητας των Διευθύνσεων Λαϊκών Αγορών Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.
στ. Η αναστολή ισχύος αδειών επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών λόγω μη καταβολής ημερήσιου τέλους για χρονικό διάστημα πέραν των δύο μηνών, καθώς και η έκδοση απόφασης άρσης αναστολής αδείας σε περίπτωση μεταγενέστερης εξόφλησης των οφειλών».

 

πηγή: agrotypos.gr

Share on Facebook4Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.