Την τοποθέτηση της «Αριστερής Παρέμβασης» κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του προϋπολογισμού 2015 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, γνωστοποίησε στα Μέσα Ενημέρωσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Δημήτρης Δεσύλλας.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ.Δεσύλλα:

-1. Ο προτεινόμενος ισοσκελισμένος προϋπολογισμός της Περιφέρειας για το 2015 είναι «κομμένος και ραμμένος» στα μέτρα του «Δημοσιονομικού Συμφώνου» της Ε.Ε. και του Μνημονίου (Νόμος 4270/14 και Οδηγία 2011/85/Ε.Ε.). Στα μέτρα του κρατικού προϋπολογισμού, του Καλλικράτη και του Οικονομικού Παρατηρητηρίου των Ο.Τ.Α. (έγγραφο 1678/10-10-14). Πλήρως υποταγμένος στην κρατική και υπουργική εποπτεία και κηδεμονία των Ο.Τ.Α. (Κ.Υ.Α. κατάρτισής του, αριθ. 29531/25-7-14). Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η άγρια περικοπή ποσού 4,5 εκατ. ευρώ, που έκανε το Παρατηρητήριο, στο κονδύλι μεταφοράς των μαθητών (από τα 18 εκατ. ευρώ στα 13,5 εκατ. ευρώ), επιβαρύνοντας δυσβάστακτα την Περιφέρεια.

-2. Ισοσκελισμένος προϋπολογισμός στις συνθήκες δομικής καπιταλιστικής κρίσης και Ευρωπαϊκού Υπερμνημόνιου διαρκείας, σημαίνει εφαρμογή σκληρής νεοσυντηρητικής πολιτικής. Σημαίνει υποταγή στον «Προκρούστη» της κυβερνητικής πολιτικής, που έκοψε ήδη κατά 70% τους λειτουργικούς Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) των Ο.Τ.Α. και κατά 90% τους επενδυτικούς Κ.Α.Π. Είναι σωστή η επισήμανση του εισηγητή Αντιπεριφερειάρχη κ. Χαρ. Αριστειδόπουλου, ότι, «το κράτος συνεχίζει να μην εφαρμόζει εκείνα που το ίδιο νομοθετεί» (δηλαδή, να δώσει στις Περιφέρειες το 2,4% από τα ετήσια έσοδα της φοροληστείας του λαού και το 4% του Φ.Π.Α.), αλλά απουσιάζει το αντίστοιχο «δια ταύτα»!

-3. Οι δαπάνες του προϋπολογισμού 2015 είναι 135 εκατ. ευρώ (ουσιαστικά 109 εκατ. ευρώ, τα υπόλοιπα ταμειακό πλεόνασμα). Σε σύγκριση με τα 215 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού που είχαν το 2010, αθροιστικά οι τρεις (3) Νομαρχίες, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, έχουμε φοβερή οπισθοδρόμηση. Είναι αστείο να ισχυρισθεί κάποιος ότι, με αυτά τα λεφτά, μπορεί να ασκήσει στοιχειώδη κοινωνική πολιτική υπέρ των φτωχών, ανέργων, αστέγων, αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας στη Δυτική Ελλάδα. Δυστυχώς, η απουσία μετώπου αγωνιστικής διεκδίκησης για τα συμφέροντά τους, σας οδηγεί να πετάτε όλους αυτούς στον Καιάδα της «κοινωνικής επιχειρηματικότητας» (ΚΟΙΝΣΕΠ), για να βγουν πρόσθετα κέρδη από την εκμετάλλευση της δυστυχίας τους! Για όλους αυτούς τους σοβαρούς και συγκεκριμένους λόγους, ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΩ τον προτεινόμενο προϋπολογισμό 2015 της Περιφέρειας.

10/11/2014
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Περιφερειακός Σύμβουλος της
«ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.