Στο Ευρωκοινοβούλιο τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του ελληνικού δημοψηφίσματος. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Τώρα, πρέπει να επιστρέψουμε στις διαπραγματεύσεις. Σήμερα, θα πρέπει να επαναφέρουμε την τάξη στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Θα ήταν υπεραπλουστευμένο να πει κανείς ότι σήμερα θα βρεθεί λύση«.
– «Ο Έλληνας πρωθυπουργός ήξερε πολύ καλά, ότι το ερώτημα που ετέθη δεν υφίστατο την Κυριακή».
 
– «Πάντα θα πιστεύω, ότι θα πρέπει να αποφευχθεί ένα Grexit, είμαι εναντίον της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ»
 
– «Το να πεταχθεί η Ελλάδα έξω από την νομισματική ένωση είναι ανεπιθύμητο. Η Κομισιόν θα συνεχίσει να εργάζεται προς την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα. Ρόλος της είναι να επιδιώκει συμβιβασμούς. Τώρα είναι η στιγμή να καθίσουν όλοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Πολύ σοβαρό σφάλμα η εγκατάλειψη των διαρπαγματεύσεων από την ελληνική αντιπροσωπεία. Πρέπει να εξευρεθεί κάποια λύση, που δεν θα εμφανιστεί σε μια μέρα»
 
– «Μας ελέχθη ότι πρέπει να σεβαστούμε την ψήφο του ελληνικού λαού. Και προφανώς και τη σεβόμαστε. Οι έλληνες μίλησαν και θα ήθελα, να μάθω τι είπαν, γιατί ψήφισαν για κάτι που δεν υφίσταται. Θα γινόταν πραγματικά τρελοκομείο, αν εξηγούσατε κατι τέτοιο».
Share on Facebook1Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.