Διαβάστε το δελτίο τύπου του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και Υπεύθυνου ΚΤΕ Παιδείας Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου σχετικά με την κατάθεση ερώτησης για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Θα εξασφαλιστεί η λειτουργία του Ε.Α.Π. με την ανανέωση των συμβάσεων του έμπειρου διοικητικού προσωπικού;

Οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ε. Χριστοφιλοπούλου, Δ. Κωνσταντόπουλος και Θ. Παπαθεοδώρου, επισημαίνουν πως η λειτουργία του ΕΑΠ βρίσκεται «στον αέρα», καθώς οι συμβάσεις προσωπικού που χρηματοδοτούνταν μέσω ΕΣΠΑ λήγουν σε ένα μήνα και δεν έχει εξασφαλιστεί η συνέχισή τους.

Με ερώτηση που κατέθεσαν στους Υπουργούς Παιδείας και Οικονομίας αναδεικνύουν την ανάγκη να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι, να υπάρξει επαρκής στελέχωση και να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Ιδρύματος.

Τέλος, ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί για την ανανέωση των συμβάσεων του έμπειρου διοικητικού προσωπικού και ποιος είναι ο σχεδιασμός τους για το μέλλον του ΕΑΠ.

Το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης έχει αναλυτικά ως εξής:

Κ.Ο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Αθήνα, 19/10/2015

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:  1.Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

  1. Τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού

Θέμα: «Ανανέωση συμβάσεων στο Ε.Α.Π.»

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα και σχετικές δηλώσεις του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ η λειτουργία του Ιδρύματος βρίσκεται «στον αέρα», καθώς οι συμβάσεις προσωπικού που χρηματοδοτούνταν μέσω ΕΣΠΑ λήγουν σε ένα μήνα και δεν έχει εξασφαλιστεί η συνέχισή τους.

Το Ε.Α.Π. επιτελεί μια ιδιαίτερη εκπαιδευτική και κοινωνική λειτουργία. Διέπεται από την αντίληψη ότι η μόρφωση είναι δικαίωμα όλων, σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Απευθύνεται σε πολύ μεγάλο φάσμα ενδιαφερομένων και παρέχει, όσο γίνεται, περισσότερες εκπαιδευτικές ευκαιρίες. Ο φοιτητής διαμορφώνει ο ίδιος τη μορφωτική του φυσιογνωμία επιλέγοντας αυτοτελείς κύκλους των σπουδών μέσα από το αρθρωτό σύστημα. Το κεκτημένο αυτό, για την τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο.

Με δεδομένο ότι είναι αδήριτη ανάγκη να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι, να υπάρξει επαρκής στελέχωση και να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Ιδρύματος, ερωτάστε:

  1. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί ή τουλάχιστον προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργία του Ε.Α.Π. με την ανανέωση των συμβάσεων του έμπειρου διοικητικού προσωπικού;
  2. Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για το μέλλον του ΕΑΠ;

 

Οι ερωτώντες βουλευτές

Εύη Χριστοφιλοπούλου

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Θεόδωρος Παπαθεοδώρου

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.