Το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να κατατεθεί και να τεθεί σε διαβούλευση μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας ή την μεθεπόμενη. Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει και την επαναφορά των 3.920 διαθέσιμων και απολυμένων του Δημοσίου, οι οποίοι θα συμπεριληφθούν στις 15.000 προσλήψεις που ούτως ή άλλως προβλέπονται για φέτος.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο o αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, θα δρομολογηθούν όλες οι προσλήψεις στο δημόσιο κατόπιν ελέγχου και προγραμματισμού, καθώς για την ώρα έχουν «παγώσει» με έγγραφο προς τον ΑΣΕΠ. Ο υπουργός προανήγγειλε, επίσης, την κατάργηση των μέτρων της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας, χαρακτηρίζοντάς τα ως «προθάλαμο και φερετζέ της απόλυσης».

Το ίδιο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει και μέτρα δημοκρατικού χαρακτήρα, όπως η κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων με ουσιαστικές θεσμικές αλλαγές στο Δημόσιο, θέματα αντιμετώπισης και περιορισμού της γραφειοκρατίας όπως αυτά που αναφέρονται στην επιστολή Βαρουφάκη προς το Eurogroup, αλλά και την ψηφιοποίηση του ΑΣΕΠ.

Όσον αφορά το επίμαχο θέμα της συνδρομής των πολιτών στην πάταξη της φοροδιαφυγής, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε πως δεν γίνεται για την προστασία του κράτους, αλλά για την προστασία του ανθρώπου και εξήγησε πως με το συγκεκριμένο μέτρο καλύπτεται το πρόβλημα της διαφθοράς στους ελέγχους.

πηγή: «Ημερησία»

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.