Εμπλοκή παρουσιάστηκε στα αποτελέσματα και την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων, για τους δικαιούχους που αναμένεται να καλύψουν τις 32.433 θέσεις κοινωφελούς εργασίας ΟΑΕΔ διάρκειας πέντε μηνών, σε δήμους και περιφέρειες όλης της χώρας Η καθυστέρηση στην αποστολή των σχετικών θέσεων απασχόλησης, από πάρα πολλούς δήμους, αλλά και περιφέρειες, είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί ο ΟΑΕΔ να αναρτήσει τους προσωρινούς πίνακες.
Επίσης, προέκυψε πρόσθετο πρόβλημα και με διασταυρώσεις στοιχείων που έπρεπε να γίνουν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ). Πηγές του Οργανισμού εκτιμούσαν ότι τελικά, τα προβλήματα αυτά θα ξεπεραστούν και γίνονται προσπάθειες έως την Παρασκευή να πραγματοποιηθεί η ανάρτηση των προσωρινών πινάκων, χωρίς να είναι όμως βέβαιο.
Βέβαια υπάρχουν 192.571 άνεργοι που έχουν υποβάλλει αιτήσεις συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμα πεντάμηνης απασχόλησης, που περιμένουν κυριολεκτικά σε «αναμμένα κάρβουνα» για να δουν εάν θα βρίσκονται στους δικαιούχους ή όχι. Αξίζει να επισημανθεί ότι οι προσπάθειες που καταβάλλει ο ΟΑΕΔ κινούνται στην κατεύθυνση να υπάρξουν όσο γίνεται πιο λίγες ενστάσεις, έτσι ώστε να μην προκύψει άλλη καθυστέρηση. Όμως ακόμα και έτσι, δεκάδες χιλιάδες άνεργοι περιμένουν με αγωνία για να δουν αν θα πιάσουν δουλειά ή όχι και ζουν καθημερινά το «μαρτύριο της σταγόνας». Να τονιστεί ότι μετά την υποβολή των ενστάσεων θα πρέπει να εξεταστούν από αρμόδια επιτροπή του ΟΑΕΔ, για να προκύψουν στη συνέχεια οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων.

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.