Ομάδα ατόμων εισέβαλε στο στούντιο της ΕΡΤ το βράδυ της Τρίτης, διακόπτοντας για λίγα λεπτά τη μετάδοση του δελτίου ειδήσεων.

Πρόκειται για μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», τα οποία επιχείρησαν να διαβάσουν ένα κείμενο τη στιγμή που ο δημοσιογράφος Πάνος Χαρίτος συνομιλούσε με τη βουλευτή του ΚΚε Λιάνα Κανέλλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την εισβολή των αντιεξουσιαστών τραυματίστηκε ένας εικονολήπτης. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την είσοδο και προχώρησαν σε 22 προσαγωγές. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Η Ένωση Συντακτών, με αφορμή το επεισόδιο, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν έχει ιδιοκτήτες.

«Η ενημέρωση δεν χρειάζεται προστάτες. Την ενημέρωση προασπίζουν οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

ΕΡΤ: Στη γιορτή για τα 50 χρόνια ελληνικής τηλεόρασης αποφάσισε να συμμετάσχει απρόσκλητη ομάδα αντιεξουσιαστών

«Τα 50 χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης γιορτάζει σήμερα η ΕΡΤ και σε αυτή τη γιορτή, εκτός από τους εξαίρετους προσκεκλημένους της, αποφάσισε να συμμετάσχει… απρόσκλητη ομάδα 25-30 αντιεξουσιαστών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση.

Όπως περιγράφεται στην ανακοίνωση, οι αντιεξουσιαστές εισήλθαν βιαίως στο στούντιο όταν η Λιάνα Κανέλλη, καλεσμένη του Πάνου Χαρίτου, μιλούσε για την επέτειο και διέκοψαν για περίπου δέκα λεπτά το δελτίο Ειδήσεων.

Το δελτίο συνεχίσθηκε κανονικά, αφού οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ διασφάλισαν τον χώρο εργασίας τους και την περιουσία της εταιρείας, προσθέτει η ΕΡΤ και τονίζει ότι συνεχίζει «και τις επόμενες ημέρες, με εκλεκτούς προσκεκλημένους, προσωπικότητες που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης».

Το κείμενο του «Ρουβίκωνα»

Το κείμενο που επρόκειτο να διαβάσουν τα μέλη της κατά τη διάρκεια του δελτίου της ΕΡΤ έδωσε στη δημοσιότητα η ομάδα αντιεξουσιαστών «Ρουβίκωνας».

Ο «Ρουβίκωνας» καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι τον Ιανουάριο του 2015 κέρδισε τις εκλογές «καλλιεργώντας την ελπίδα ότι οι συμφωνίες που υπογράφτηκαν το προηγούμενα χρόνια θα είναι πλέον παρελθόν», ενώ κάνει λόγο για ελπίδες που «αποδείχτηκαν φενάκη».

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα σκληρά» τα μέτρα που περιλαμβάνει η νέα συμφωνία, σημειώνοντας ότι «έρχονται να δώσουν την χαριστική βολή σε όποια δικαιώματα και κατακτήσεις έχουν απομείνει στους εξουσιαζόμενους».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ πάρα το φιλολαϊκό προφίλ που πλασάρει μέσω του πολιτικού marketing, μόνο τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών εξυπηρετεί», αναφέρει μεταξύ άλλων ο «Ρουβίκωνας».

Επιπλέον κάνει λόγο για «κρατική καταστολή» και «εγκληματικοποίηση της ανατρεπτικής δράσης», ενώ αναφέρεται και στο προσφυγικό, τονίζοντας ότι «οι προσπάθειες της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας τάχα με τα γεράκια της Ευρώπης για τη διαχείριση της εισροής των προσφύγων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί γελοία αν δεν αφορούσε ζωές ανθρώπων».

«Το ελληνικό κράτος εντέλει θα παίξει το ρόλο του συνοριοφύλακα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της Frontex και του ΝΑΤΟ κατά το δοκούν. Για εμάς το διακύβευμα είναι τι θα κάνει η ελληνική κοινωνία, όλοι εμείς συλλογικά, ώστε να διαχειριστούμε το ζήτημα των προσφύγων, εντάσσοντας το στη βεντάλια των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η καπιταλιστική κρίση η οποία συνεχίζει να μαίνεται», προσθέτει ο «Ρουβίκωνας».

πηγή: naftemporiki.gr

 

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.