ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

 

Εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα  στις  5 Οκτωβρίου 2015 οι Προτάσεις ένταξης και χρηματοδότησης δύο καίριων Ζητημάτων που αφορούν την Ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου και της Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα.

Ειδικότερα όπως μας ενημέρωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κος Μπαλαμπάνης Νικόλαος εγκρίθηκε:

  1. Η πρόταση ένταξης και χρηματοδότησης της μελέτης με τίτλο: «Μελέτη Αντιπλημμυρικών έργων και οριοθέτηση ποταμού Ευήνου από τις εκβολές του έως τη ΧΘ 12+000 δυτικά του οικισμού Περιθώρι συνολικού μήκους 12 χλμ.», προϋπολογισμού: #600.000,00€#,  στο Εθνικό σκέλος          (ΣΑΜΠ 001) του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2015.
  2. Η πρόταση ένταξης και χρηματοδότησης του έργου με τίτλο: «Επέκταση ΧΥΤΑ Μεσολογγίου (Β΄ Φάση)», προϋπολογισμού: #1.063.881,00€#, στο Εθνικό Σκέλος (ΣΑΕΠ 001) του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2015.

Ο κος Μπαλαμπάνης αναφερόμενος στα φαινόμενα που εκτυλίχτηκαν τους περασμένους μήνες από την κακοκαιρία, υπογράμμισε πως η μελέτη αντιπλημμυρικών έργων και οριοθέτησης στον Εύηνο είναι έργο άμεσης προτεραιότητας για την προστασία του περιβάλλοντος, την εξασφάλιση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων και των υποδομών από κινδύνους πλημμύρας. Η παρέμβαση  θα εκτείνεται από τις εκβολές μέχρι  τον οικισμό Περιθώρι και πιο συγκεκριμένα στις θέσεις της Γέφυρας Ε.Ο. Αντιρρίου – Μεσολογγίου, της σιδηροδρομικής γέφυρας και στην ευρύτερη περιοχή των οικισμών Ευηνοχωρίου και Γαλατά όπου κριθεί αναγκαίο.

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.