Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος κατά την ομιλία του στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Επικρατείας για τα Ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ επεσήμανε τα εξής:

  • Το άρθρο 2 δίνει υπερεξουσία στον Υπουργό. Συγκεντρώνονται πάρα πολλές εξουσίες σε ένα πρόσωπο. Έτσι, δεν προωθείται η πολυφωνία. Η διάταξη είναι αναχρονιστική. Ορίστε επιτέλους συλλογικά όργανα. Δώστε αρμοδιότητες στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Δεν μπορεί ο Υπουργός να αποφασίζει να με το αλάθητο του Πάπα. Δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη άλλο τέτοιο μοντέλο.
  • Χωρίς τεχνοκρατικά κριτήρια οι άδειες γίνονται όχημα προπαγάνδας, μηχανισμός πελατειακών εξυπηρετήσεων.
  • Τα περιφερειακά κανάλια έχουν πολλές ιδιαιτερότητες, τις οποίες δεν λαμβάνετε υπόψη. Βάζετε τιμή εκκίνησης ανά κατηγορία δημοπρατούμενων αδειών. Διευκολύνετε οποιονδήποτε να μπει στο χώρο χωρίς κριτήρια. Τα περιφερειακά κανάλια ισοπεδώνονται. Δεν μπορείτε να τα αντιμετωπίζετε όπως τα κανάλια εθνικής εμβέλειας και να κυριαρχεί η οικονομική ισχύς. Οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί παράγουν έργο, προωθώντας και προτάσσοντας την περιφερειακή ανάπτυξη. Αυτό να το λάβετε σοβαρά υπόψη σας. Δεν μπορεί να ισχύουν μόνο οικονομικά κριτήρια και να μην λαμβάνεται υπόψη η εμπειρία και η τεχνογνωσία. Το ίδιο ισχύει και για το ελάχιστο κεφάλαιο που πρέπει να καταβληθεί. Διαφορετικά, ισχύουν οι ίδιες ρυθμίσεις με τα κανάλια εθνικής εμβέλειας, οδηγώντας τα περιφερειακά μέσα σε αποκλεισμό.
  • Λέτε ότι θέλετε να πατάξετε τη διαπλοκή. Εμείς με όλα αυτά βλέπουμε ότι την επεκτείνετε. Αναρωτιούνται λοιπόν, πολλοί. Διότι τα κανάλια, όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια στη χώρα μας εσάς ευνοούσαν, εσάς και το δικό σας λόγο αναπαρήγαγαν, εσάς προέβαλαν, εσάς και το αντιμνημόνιο, τη δημαγωγία και το λαϊκισμό. Τώρα, βέβαια, τα βρίσκετε μπροστά σας, γιατί τώρα ήρθατε στον δρόμο του ρεαλισμού και της πραγματικότητας.
  • Άλλο ένα μεγάλο ζήτημα είναι οι Ανεξάρτητες Αρχές που είναι θεσμικά αντίβαρα κι όμως, η Κυβέρνηση τις μετατρέπει σε υπηρέτες του εκάστοτε Υπουργού.
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.