Με παρέμβασή του ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, σχολιάζει την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ελληνική ιδιωτική εκπαίδευση, σημειώνοντας πως «οδηγεί σε απόγνωση γονείς και εργαζόμενους».

Αναλυτικότερα:

Η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ελληνική ιδιωτική εκπαίδευση οδηγεί σε απόγνωση γονείς και εργαζόμενους σε αυτήν. Ο οικογενειακός προϋπολογισμός επιβαρύνεται υπέρμετρα με ποσά που κυμαίνονται από 500 έως και 3.500 ευρώ ετησίως. Δεν θα πρέπει άλλωστε να λησμονείται ότι στα ιδιωτικά σχολεία φοιτούν παιδιά που προέρχονται από μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα. Το μέτρο αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των απολύσεων και επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων για χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

Εντύπωση προκαλεί σε όλους το γεγονός ότι εξαιρούνται από το ΦΠΑ μεγάλα ιδιωτικά σχολεία με αποτέλεσμα αυτά να ενισχύονται, προκαλώντας έτσι συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού απέναντι στα ελληνικά ιδιωτικά σχολεία.

Τα σχολεία σε 10 ημέρες ανοίγουν και οι γονείς είναι ανάστατοι. Για άλλη μία φορά ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να δημιουργήσει σύγχυση και πρόβλημα σε ένα τόσο λεπτό θέμα που άπτεται της παιδείας και της εκπαίδευσης. Μάλιστα και η Κομισιόν μετά από ερώτημα που της ετέθη, επεσήμανε ότι έμμεσοι φόροι όπως ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση αντίκειται στο κοινοτικό δίκαιο. Άλλωστε η παιδεία ως κοινωνικό αγαθό δεν πρέπει να φορολογείται. Αν εφαρμοστεί αυτό το μέτρο τελικά δεν θα αποφέρει έσοδα στο κράτος παρά μόνο έξοδα και χιλιάδες απολυμένους και άνεργους.

Το ΠΑΣΟΚ μέσω της Τομεάρχη Παιδείας κας Εύης Χριστοφιλοπούλου είχε εξαρχής επισημάνει τους κινδύνους αυτούς. Τώρα, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, η επιβολή ΦΠΑ φαίνεται πως παγώνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί την τελευταία στιγμή να δημιουργήσει εντυπώσεις και να ψάξει για ισοδύναμα, παρότι το μέτρο αυτό ήταν καθαρά πρόταση της Κυβέρνησης και δεν περιλαμβανόταν στα προαπαιτούμενα των δανειστών.

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.