Επί της ψήφισης του Τρίτου Μνημονίου τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ.Κωνσταντόπουλου:

Καλούμαστε σήμερα να ψηφίσουμε το πρώτο αριστερό Μνημόνιο. Μετά από 5 χρόνια, έφτασε η ώρα να δικαιωθεί το ΠΑΣΟΚ. Να δικαιωθεί η πολιτική του ΠΑΣΟΚ που εξασφάλισε την σωτηρία της χώρας και την οποία υιοθέτησαν όλες οι επόμενες Κυβερνήσεις. 7 μήνες Πρωθυπουργός και ο κύριος Τσίπρας κάνει τη δική του μνημονιακή στροφή, όπως έκανε και ο κύριος Σαμαράς το 2012.

Το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης πετάχθηκε στα σκουπίδια, όπως ακριβώς και τα Προγράμματα του Ζαππείου. Όλοι γνωρίζουμε ότι τον Απρίλιο του 2014 η χώρα είχε πρωτογενές πλεόνασμα, θετικό ρυθμό ανάπτυξης και έβγαινε δοκιμαστικά στις αγορές. Κάναμε εκκλήσεις τότε στην Αντιπολίτευση “Στηρίξτε τη χώρα, έχουμε τη δυνατότητα να μεταβούμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή και να βγούμε με υποστήριξη στις αγορές”.

Είχαμε το δικαίωμα να διεκδικήσουμε όσα ορίζονταν στη συμφωνία του 2012 για απομείωση του χρέους. Όλα αυτά απαξιώθηκαν από την κυβέρνηση του Τσίπρα. Μας ονόμαζαν προδότες και παρίσταναν τους πατριώτες. Και η πατριωτική και λεβέντικη πολιτική διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ στοιχίζει επιπλέον 14 δις ευρώ στους Έλληνες πολίτες. Οι άκρατες προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν την ανευθυνότητα και το λαϊκισμό που τους διακρίνει και πληρώνει ακριβά ο Ελληνικός λαός.

Έλεγαν ότι διαπραγματεύονται, διερευνώντας μεταξύ τους το plan B. Ένα plan B με εισβολές στο νομισματοκοπείο, υποτιμημένο νόμισμα και βεβαίως διεθνή περιθωριοποίηση. Μίλησε ο Πρωθυπουργός για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου, αναφερόμενος σε όσους έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Λυπάμαι πραγματικά γιατί ο κρεμασμένος είναι πρώην υπουργός θηλυκού γένους και βρίσκεται στη δική του πολιτική στέγη.

Γι’αυτό τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρόκειται για θρίαμβο που θα ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες με 25 δις δανεικά. Τα χρήματα όμως αυτά τα χρειάζεται το τραπεζικό σύστημα μετά το μεγάλο πλήγμα που επέφερε στην οικονομία το δημοψήφισμα και τα capital controls. Λένε σήμερα “οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν αναπτυξιακή διάσταση” Όλα τα προηγούμενα χρόνια όμως μας λοιδορούσαν μέσα στη Βουλή για κάθε αναπτυξιακό σχέδιο που παρουσιάζαμε και μας αποκαλούσαν εθνικούς μειοδότες.

Σήμερα, η Κυβέρνηση φέρνει το Γ’ Μνημόνιο. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έλεγαν ότι θα καταργούσαν τα Μνημόνια με έναν νόμο και ένα άρθρο, αυτοί οι οποίοι θα διέγραφαν με έναν νόμο και ένα άρθρο το επαχθές και επονείδιστο χρέος. Ένα Μνημόνιο που φέρνει ριζικές αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση, στην αγορά της ενέργειας, στους αρτοποιούς, στους μηχανικούς, στους επαγγελματίες του τουρισμού. Θα ήθελα να επιμείνω στη διάταξη για επιβολή ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία. Το μέτρο αυτό δεν περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα και είναι αναγκαίο να βρεθούν ισοδύναμα που θα αποτρέψουν την εύρεση πόρων στην πλάτη της ελληνικής οικογένειας.

Το 80% του ελληνικού λαού πιστεύει στον ευρωπαϊκό δρόμο. Είναι εθνικό θέμα η δανειακή σύμβαση. Απαιτείται εθνική συνεννόηση. Δεν μπορεί η σημερινή Κυβέρνηση, ως έχει, να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, γι” αυτό και οι συγκρούσεις από το εσωτερικό της. Ποιος αντιμνημονιακός υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει αυτά που ορίζει το Γ’ Μνημόνιο;

Γιατί, ό,τι συκοφάντησαν προεκλογικά μέσα από ένα φτηνό λαϊκισμό, τώρα τα προτάσσουν και τα επιβάλλουν στην ελληνική κοινωνία. Απορώ, πώς μία Κυβέρνηση που ακύρωσε όλα όσα έγιναν στη χώρα από το 2009 έως σήμερα, θα μπορέσει να χαράξει με υπευθυνότητα μια γόνιμη προοδευτική πολιτική! Από το 2012 μιλούσαμε για Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης και Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας με όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αρνητής των πάντων. Σήμερα μπαίνει στο δρόμο του ρεαλισμού. Οι ευθύνες ανήκουν στον Πρωθυπουργό διότι το Γ’ Μνημόνιο είναι αποτέλεσμα των επιλογών και των χειρισμών του.

Ο Πρωθυπουργός πρέπει να δεσμευθεί ότι θα υλοποιήσει και θα εφαρμόσει τη συμφωνία! Γιατί εμείς την ψηφίζουμε με γνώμονα τη σωτηρία της χώρας από τη χρεοκοπία και την παραμονή της στο ευρώ και την Ευρώπη. ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε αποφύγει όλη αυτή την περιπέτεια και όλο αυτόν τον διεθνή διασυρμό. Πρέπει να δεσμευθεί ότι θα πάψουν οι σκέψεις και οι τακτικές οι οποίες οδηγούν στο Grexit που εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από το κεφάλι της χώρας ! Πρέπει να δεσμευθεί ότι με την εντολή που του δίνουμε η οποία δεν είναι λευκή επιταγή, θα βάλει σε προτεραιότητα την Ελλάδα κι όχι τις συνιστώσες και το κόμμα του!

Η πατρίδα μας και προπαντός οι Έλληνες πολίτες έχουν ανάγκη μετά από 6 πλέον χρόνια μεγάλων θυσιών να δουν να παίρνει σάρκα και οστά η παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Έχουν ανάγκη να δουν τους κόπους τους να γίνονται ατμομηχανή για την ανάταξη της εγχώριας οικονομίας και την απαγκίστρωσή της από την ξένη βοήθεια. Είναι ώρα να δώσουμε τέλος στον λαϊκισμό που όλα τα προηγούμενα χρόνια στάθηκε εμπόδιο ώστε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Είναι ώρα να βάλουμε τελεία στο ψέμα και την άκρατη υποσχεσεολογία.

Είναι ώρα να μπούμε σε δρόμο της ανάπτυξης και της παραγωγικότητας. Είναι ώρα να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων με ευθύνη ως Έλληνες. Είναι ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη από όλους αυτούς που επί 5 έτη ενέπαιζε και συκοφαντούσε. Αυτοί είναι που και σήμερα, ως ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Παράταξη, με ευθύνη και συνέπεια στέκονται στο ύψος των περιστάσεων χωρίς λαϊκισμούς και κορώνες και εγγυώνται την παραμονη της Ελλάδας στο ευρώ και την Ευρώπη.

Share on Facebook3Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

1 Σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.