Διαβάστε την ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος Βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη για τη μη επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, γεγονός που, όπως σημείωσε, στερεί από τις επιχειρήσεις του Νομού ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την λειτουργία τους. Υπογράμμισε επίσης, ότι η απόφαση αυτή καταδικάζει όλους τους Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας σε ενεργειακή απομόνωση, δημιουργώντας στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής το αίσθημα της εγκατάλειψης από την πολιτεία.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη

Θέμα: Σύνδεση του Νομού Αιτωλοακαρνανίας με το δίκτυο φυσικού αερίου

Κύριε Υπουργέ,

Η σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου συνιστά διαχρονικά πάγιο αίτημα των πολιτών και των τοπικών φορέων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και εκτιμάται ότι θα αποτελέσει παράγοντα ανάπτυξης της περιοχής .

Με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η έλλειψη ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου εκ μέρους της πολιτείας, στο οποίο εντάσσεται και η επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου, οδηγεί σε συνεχιζόμενη ανεργία και αυξανόμενη τάση εσωτερικής μετανάστευσης. Περισσότερο ακόμα θίγονται οι επιχειρήσεις, οι οποίες πλήττονται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και επιβαρύνονται έτι περισσότερο με αυξημένες λειτουργικές δαπάνες, αφού δεν μπορούν να κάνουν χρήση του φυσικού αερίου.

Κατόπιν πρόσφατης ανακοίνωσής σας για την επέκταση του φυσικού αερίου στην Πάτρα , στο Καρπενήσι κ.α , διαπιστώνεται ότι ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας βρίσκεται εκτός του σχεδιασμού σας. Το γεγονός αυτό ανάγκασε και το Δήμαρχο Αγρινίου να σας απευθύνει σχετική επιστολή ζητώντας άμεσα συνάντηση μαζί σας .

Κύριε Υπουργέ, η μη επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου στερεί από τις επιχειρήσεις της Αιτωλοακαρνανίας ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την λειτουργία τους. Καταδικάζει όλους τους Δήμους του Νομού σε ενεργειακή απομόνωση, δημιουργώντας στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής το αίσθημα της εγκατάλειψης από την πολιτεία.

Ερωτάται κατόπιν αυτών ο αρμόδιος Υπουργός :

  1. Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν πραγματοποιήθηκε η ένταξη του Νομού Αιτωλοακαρνανίας στην επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου ;
  2. Σκοπεύετε να προχωρήσετε στην επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην περιοχή του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και αν ναι με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

 

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

 

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.