Συνεχίζονται τα πολλά προβλήματα που δημιουργούν τα αδέσποτα βοοειδή στο Δήμο Δωρίδας. Τα μεγαλόσωμα ζώα προκαλούν σημαντικές ζημιές στις ιδιοκτησίες κατοίκων της περιοχής του Καστρακίου και του Ευπαλίου, ενώ καταστροφές ακόμη και στα κοιμητήρια έχουν αναφερθεί και σε πολλά ορεινά δημοτικά διαμερίσματα.

Τελευταίο περιστατικό το βράδυ της Κυριακής όπου ένα μοσχάρι αφηνιασμένο εισέβαλλε από το κοιμητήριο του Καστρακίου στον οικισμό και προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες και υποδομές κατοίκων της περιοχής. Μάλιστα το εξαγριωμένο ζώο, επιτέθηκε και σε αυτοκίνητο ενώ στην προσπάθειά του να δραπετεύσει από την περιοχή, κατέστρεψε περίφραξη και ακινητοποιήθηκε σε περιβόλι.

Οι κάτοικοι της περιοχής με τον εντεταλμένο σύμβουλο Ευπαλίου Ανδρέα Ευσταθίου, ενημέρωσαν τον κτηνίατρο της Ερατεινής, ο οποίος προσπάθησε με αναισθητικά βέλη να ακινητοποιήσει το ζώο, πράγμα δύσκολο και επικίνδυνο καθώς αυτό προσπάθησε να τους χτυπήσει. Στη συνέχεια επιστρατεύθηκε έμπειρος κτηνοτρόφος ο οποίος με λάσο προσπάθησε να τιθασεύσει το ζώο. Και αυτή η προσπάθεια όμως έπεσε στο κενό. Ο κτηνίατρος τελικά αποφάσισε να θανατωθεί το μοσχάρι και έτσι κάτοικοι το εκτέλεσαν.

Ο δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης σε δηλώσεις του σημείωσε πως είναι αποφασισμένος να βάλει ένα τέλος στην υπόθεση αυτή.

Δείτε το τηλεοπτικό ρεπορτάζ του Σ. Καρέλη για το Lepanto TV.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.