-Εφιάλτης για ένα ακόμη καλοκαίρι οι πυρκαγιές στο οικοσύστημα

Ολονύκτια μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στο προστατευόμενο οικοσύστημα της Στροφυλιάς έδιναν οι πυροσβέστες. Μεχρι σήμερα το πρωί στην περιοχή παρέμεναν και επιχειρούσαν 11 οχήματα της υπηρεσίας που προσπαθούσαν να κατασβέσουν τις εστίες μέσα στο δάσος. Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Οι φλόγες από τις 5 χθες το απόγευμα που εκδηλώθηκε, δυστυχώς έχει κάψειμεγάλη έκταση μέσα στην προστατευόμενη περιοχή.

Το ευτύχημα είναι πως τελικά η φωτιά δεν επεκτάθηκε στο μεγάλης φυσικής ομορφιάς και προστατευμένο από το πρόγραμμα Natura 2000 δάσος της Στροφυλιάς ενώ δεν απειλήθηκε και κάποιο οίκημα.

Η μεγάλη φωτιά στο Κουνουπέλι του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης στα όρια Αχαΐας και Ηλείας ξέσπασε στις 16.55.

Στο σημείο επιχειρούσαν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο και 4 αεροσκάφη. Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη με συνεχείς ρίψεις συνέλαβαν στο να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.Σε συνδρομή των πυροσβεστικών δυνάμεων έσπευσαν στην περιοχή ήδη και ομάδες εθελοντών. Ανάμεσά τους μέλη του Σώματος Εθελοντών Διασωστών Πυροσβεστών Δυτικής Αχαΐας

Ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαίας Θανάσης Ραυτακόπουλος τραυματίστηκε ελαφρά στην επιχείρηση κατάσβεσης όταν καναντέρ έκανε ρίψη νερού. Ο αντιδήμαρχος διακομίστηκε στο ΚΥ Κάτω Αχαίας για τις πρώτες βοήθειες.

πηγή: thebest.gr

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.