Εκατοντάδες εθελοντές συμμετείχαν στις περισσότερες από πενήντα δράσεις που διοργανώθηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χθες Κυριακή, κατά την πανελλαδική εθελοντική δράση καθαρισμού «Let’s do it Greece».

«Δυτική Ελλάδα, πραγματικά για μία ακόμη φορά τα κατάφερες και έστειλες σε ολόκληρη τη χώρα το μήνυμα του εθελοντισμού και της βελτίωσης και προστασίας του περιβάλλοντος».

Αυτό σημειώνει σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας εκφράζοντας τις ειλικρινείς ευχαριστίες του στους εθελοντές, στους φορείς και στις οργανώσεις που συμμετείχαν με δικές τους δράσεις στον καθαρισμό, ανάδειξη και προστασία του περιβάλλοντος σε κάθε γωνιά και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

2015-04-27.jpg 2015-04-27.jpg

Συγκεκριμένα, κατά τις δράσεις που έγιναν, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες σακούλες με απορρίμματα, απομακρύνθηκαν φερτά υλικά, κόπηκαν χορτάρια, καλάμια και κλαδεύτηκαν δεντράκια, καλλωπίστηκαν λουλούδια, καθαρίστηκαν παραλίες, ρέματα, ακτές, ενώ δύτες έβγαλαν στην επιφάνεια σκουπίδια από το βυθό λιμανιών και θαλασσών σε διάφορα σημεία της Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα, έπειτα από αίτημα του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τους υπευθύνους της Γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», η οποία συμμετείχε και αυτή στην περιβαλλοντική δράση, με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Συγκεκριμένα, στις φωτεινές επιγραφές, εναλλασσόταν διαρκώς το μήνυμα «Let’s do it Greece Δυτική Ελλάδα 2015» και «Από τους Πολίτες για το Περιβάλλον».

2015-04-27.jpg 2015-04-27.jpg

 «Ο εθελοντισμός στις μέρες μας δίνει ελπίδα. Μπορούμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, να αλλάξουμε τα πράγματα και κυρίως να αλλάξουμε στάση ζωής όσον αφορά το Περιβάλλον. Σε αυτή τη χρονική στιγμή, ο εθελοντισμός μας δίνει την ευκαιρία για μια διαφορετική στάση απέναντι στη ζωή, να αντλήσουμε δύναμη, αισιοδοξία, εμπιστοσύνη, ελπίδα και να βρούμε αξίες, ιδανικά, οράματα που έχουμε λησμονήσει εδώ και καιρό. Η προστασία του περιβάλλοντος θέλει συλλογικότητα και δράση» υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης.

Κλείνοντας ο Απ. Κατσιφάρας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες για την άριστη προετοιμασία και τον συντονισμό Αρχών, φορέων και οργανώσεων, προκειμένου να υλοποιηθούν όλες αυτές οι δράσεις στην Περιφέρειά μας, στον Περιφερειακό Σύμβουλο και βοηθό Περιφερειάρχη σε θέματα Ολυμπισμού – Εθελοντισμού και Αθλητισμού Παναγιώτη Μπράμο και στους συνεργάτες Δημήτρη Καραμπούλα και Βαγγέλη Καραχάλιο, καθώς και στα μέλη και τον Συντονιστή του Let’s Do It Greece Νίκο Κιούση.

Να σημειωθεί πως στις δράσεις της Πάτρας βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ενώ στη Ναύπακτο η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά.

2015-04-27.jpg 2015-04-27.jpg

[Περισσότερες φωτογραφίες από όλες τις δράσεις που έγιναν στη Δυτική Ελλάδα και έχουν κοινοποιηθεί στο γραφείο Τύπου, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Facebook της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Region of Western Greece)]

Share on Facebook2Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.