Τα οφέλη του  τουρισμού και τα αρνητικά αποτελέσματα της υπερβολικής τουριστικής ανάπτυξης στη σύγχρονη εποχή κλήθηκαν να αναπτύξουν σε μορφή άρθρου οι περίπου 12.000 υποψήφιοι των ΕΠΑΛ – Ομάδα Α.

Το κείμενο που κλήθηκαν να κάνουν την περίληψή του ήταν του Γιώργου Γραμματικάκη, «Ένας αστρολάβος του Ουρανού και της Ζωής» το οποίο αναφέρεται στην αλόγιστη τουριστική ανάπτυξη με αρνητικές προεκτάσεις στο περιβάλλον.

Οι υποψήφιοι εκτός της περίληψης κλήθηκαν να αναπτύξουν  σε μία παράγραφο 60-80 λέξεων το περιεχόμενο της περιόδου: Μας αρέσουν «τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα», ενώ η αλήθεια είναι άλλη και πληγώνει.

Επίσης τους ζητήθηκε να βρεθεί ο τρόπος ανάπτυξης μιας παραγράφου, συνώνυμα και αντώνυμα, να εντοπιστούν δυο φράσεις με μεταφορική σημασία και μια με κυριολεκτική καθώς και να μετατρέψουν τη σύνταξη μιας περιόδου από ενεργητική σε παθητική.

Στους υποψηφίους των Εσπερινών ΕΠΑΛ που διαγωνίζονται για το 1% των θέσεων στα ΤΕΙ το θέμα της έκθεσης είχε να κάνει με την ευτυχία που αποτελεί μόνιμο στόχο του ανθρώπου. Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να γράφουν ένα άρθρο στο οποίο να αναφερθούν

α) Στις δυσκολίες που συναντά ο σύγχρονος άνθρωπος επιδιώκοντας την ευτυχία.

β) Στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να νιώσει ευτυχισμένος στην καθημερινότητά του.

 

 

πηγή: news.gr – Βασίλης Καλόγηρος

 

Share on Facebook1Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.