Επίκαιρη ερώτηση για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου, κατέθεσε στη Βουλή και τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επίκαιρης ερώτησης:

Κύριε Υπουργέ,

Η κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Αγρινίου αποτέλεσε έργο πνοής για τη Δυτική Ελλάδα και σχεδιάσθηκε με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. Η λειτουργία του είναι νευραλγική, καθώς εξυπηρετεί μεγάλο μέρος του Νομού Αιτωλοακαρνανίας αλλά και των όμορων νομών. Ωστόσο, η κατάσταση που παρουσιάζει σήμερα το Νοσοκομείο Αγρινίου είναι τραγική. Η καρδιολογική και η παιδιατρική κλινική, καθώς και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας υπολειτουργούν. Υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα στελέχωσης των αντίστοιχων τμημάτων με ιατρούς και νοσηλευτές και έλλειψη του αναγκαίου ιατρικού υλικού.

Ομοίως σοβαρά προβλήματα στελέχωσης και εύρυθμης λειτουργίας αντιμετωπίζει και το Νοσοκομείο Μεσολογγίου «Χατζηκώστα». Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι κλειστή, στην παθολογική κλινική το σύνολο των ιατρών είναι αποσπασμένοι, χωρίς ιατρό με οργανική θέση στο Νοσοκομείο, η καρδιολογική κλινική υπολειτουργεί λόγω έλλειψης ιατρών, ενώ υπηρετεί σε αυτό μόλις μία παιδίατρος. Ταυτόχρονα,  σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν και στο νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και στην προμήθεια του απαραίτητου ιατρικού υλικού.

Οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας βρίσκονται πια σε απόγνωση. Οι συνεχείς δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για τοποθέτηση ιατρών κατάλληλων ειδικοτήτων ουδέποτε υλοποιήθηκαν και η προσφορά του κοινωνικού αγαθού της υγείας τίθεται πλέον υπό αμφισβήτηση.

Ερωτάται, κατόπιν αυτών, ο αρμόδιος Υπουργός

1.Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου αναφορικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου;

2.Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών του Υπουργείου για τη στελέχωση των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου και αν ναι ποιών ειδικοτήτων;

 

 

 

 

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.