Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Μετά τους εργαζομένους στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου με ανακοίνωσή τους και οι Γιατροί του Νοσοκομείου καταγγέλλουν τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Γ. Κυριακόπουλο για «αδίστακτη καταπάτηση της νομιμότητας στο Νοσοκομείο». «Είδαμε και στην πράξη την επιβεβαίωση των προβλέψεων όσων αντιδρούσαμε από την αρχή στο «Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας» πώς εννοούν τη «διασύνδεση» με ό,τι φρικτό για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου αυτό συνεπάγεται» σημειώνουν ακόμη οι γιατροί και τονίζει ότι «η ίδια η κοινωνία τώρα έχει το λόγο. Δεν πρέπει να επιτρέψει να συνεχιστεί ούτε μια μέρα ακόμη αυτό το αίσχος στο Νοσοκομείο, που συνιστά, πέρα των άλλων, ακραία περιφρόνηση και στο αίσθημα υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας των δημοτών της Ιερής Πόλης».

Αναλυτικά :

Σε κρίσιμη περίοδο μάχης για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου είναι καθοριστική, πέραν των άλλων, η στάση, ο ρόλος, η πρόθεση και η ικανότητα της διοίκησής του. Τα τελευταία γεγονότα και οι εξελίξεις στο Νοσοκομείο, δεν σηματοδοτούν, δυστυχώς, απλά και μόνο το ότι έχει βαρύνει πάρα πολύ το κλίμα για την παρούσα διοίκησή του. Ξεδιάντροπες και αχρείες «μανατζερίστικες» πρακτικές έχουν οδηγήσει το Νοσοκομείο Μεσολογγίου σε μια κατάσταση που θα μπορούσε να περιγραφεί απλά, στην τραγικότητά της, ως αισχρή, απαράδεκτη, εγκληματική και επικίνδυνη.

Οι εργαζόμενοι έχουν αποφανθεί από καιρό για «τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης», έχουν επισημάνει και έχουν προβλέψει τα χειρότερα, και τα γεγονότα καθημερινά δυστυχώς τους επιβεβαιώνουν. Συνεχίζουν, ωστόσο, με αμείωτη ένταση τις προσπάθειές τους και κάνουν ό,τι μπορούν, ανταποκρινόμενοι πρωτίστως στα καθήκοντά τους, προχωρώντας όμως τώρα εξοργισμένοι και στην επίσημη άρση της εμπιστοσύνης τους προς τη διοίκηση, μη αποδεχόμενοι περαιτέρω και καταγγέλλοντας για μια ακόμη φορά τη βίαιη διατάραξη της ομαλότητας και την αδίστακτη καταπάτηση της νομιμότητας στο Νοσοκομείο εκ μέρους της ίδιας της διοίκησής του(!).

Η απίθανη αυτή διοίκηση βρίσκεται σε τέτοια διάσταση με τη συνολική πραγματικότητα που δεν αντιλαμβάνεται ούτε καν τον πανελλήνιο διασυρμό της, καθώς έχει εντελώς απαξιωθεί και εξευτελιστεί από μόνη της με τις πράξεις της. Συνεκτιμώντας το σύνολο των δεδομένων και το ιστορικό της, είναι πλέον οφθαλμοφανές σε τι αποσκοπεί. Μέσα στην αγωνία, τη σύγχυση αλλά και την αποθράσυνσή της, επιχειρεί με κάθε τρόπο, έστω και την ύστατη στιγμή, να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος του Νοσοκομείου. Μετά τη συντριπτική αποδόμηση της ψεύτικης προπαγανδιστικής εικόνας που προσπάθησε να φτιάξει ο Γιώργος Κυριακόπουλος για τον εαυτό του, ως … «καλός» και… «επιτυχημένος» μάνατζερ, κάνει τώρα μανιωδώς τα πάντα, κυριολεκτικά τα πάντα που περνούν από το χέρι του προκειμένου να πάρει «καλό βαθμό», δίνοντας εξετάσεις … «μανατζερικής αχρειότητας» σε κάποιους ενδεχομένως που είτε του έχουν δώσει κρυφή εντολή είτε ο ίδιος από μόνος του νομίζει κατά φαντασίαν ότι τους ενδιαφέρει η… εξαίσια περίπτωσή του!

Είναι ολοφάνερο ότι ο τύπος αυτός προτάσσει τα συμφέροντά του και περιφρονεί τα όσα υφίστανται οι πολίτες της περιοχής μας εξαιτίας και των δικών του πράξεων ή παραλείψεων. Να μην παραβλέπουμε εντούτοις ότι είτε υπήρχε και υπάρχει σχέδιο είτε όχι, ο διορισμός στη θέση αυτή προσώπων μηδαμινού ειδικού βάρους, όπως ο Γιώργος Κυριακόπουλος, αντικειμενικά αποδυναμώνει το Νοσοκομείο Μεσολογγίου και ενισχύει το «υπερσύγχρονο».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, μετά την απομάκρυνση του Γιώργου Κυριακόπουλου, ο στόχος της επανάκτησης της αυτονομίας του Νοσοκομείου Μεσολογγίου πρέπει να τίθεται ταυτόχρονα και παράλληλα με τα άλλα ζητούμενα της τρέχουσας συγκυρίας. Είδαμε και στην πράξη την επιβεβαίωση των προβλέψεων όσων αντιδρούσαμε από την αρχή στο «Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας» πώς εννοούν τη «διασύνδεση» με ό,τι φρικτό για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου αυτό συνεπάγεται. Οι γιατροί και όλοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου θα συνεχίσουν να εργάζονται και να αντιστέκονται σκληρά υπερασπιζόμενοι το Νοσοκομείο από κάθε άποψη, ξεπερνώντας ακόμη και τους εαυτούς τους.

Υπάρχει όμως ένας κρισιμότατος παράγοντας που αφορά τώρα ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Να μην συνεχίσει να παράσχει καμιά περαιτέρω διακριτική «βοήθεια της αδράνειάς» της στη συντήρηση αυτής της ανώμαλης κατάστασης, γνωρίζοντας πλέον πολύ καλά πώς έχουν τα πράγματα στο Νοσοκομείο και τα επιμέρους αίτια. Η ίδια η κοινωνία τώρα έχει το λόγο. Δεν πρέπει να επιτρέψει να συνεχιστεί ούτε μια μέρα ακόμη αυτό το αίσχος στο Νοσοκομείο, που συνιστά, πέρα των άλλων, ακραία περιφρόνηση και στο αίσθημα υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας των δημοτών της Ιερής Πόλης.

Σε όσους έχουν επιχειρήσει και επιμένουν να επιχειρούν θανάσιμα πλήγματα κατά του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, τους λέμε απλά πως ματαιοπονούν. Το Νοσοκομείο αυτό, και ως κληροδότημα «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ», έχει ιστορία, έχει ψυχή, λαμπρό παρελθόν και μέλλον. «Αιωνία η δική τους μνήμη» αναφορικά με την καριέρα τους, καλές…σαράντα, και για τους πολιτικούς ή όποιους άλλους προστάτες τους, ζωή σε λόγου τους!

 

πηγή: agrinioculture.gr

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.