Γενική δοκιμή στον τρόπο λειτουργίας της διαδικασίας των εσωκομματικών εκλογών θα πραγματοποιήσει την Κυριακή η Ν.Δ. σε συνεργασία με την εταιρεία Vodafone προκειμένου να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο επανάληψης των προβλημάτων που προκάλεσαν την αναβολή των εκλογών της 22ας Νοεμβρίου.

Η Ν.Δ. αποφάσισε να δοκιμάσει πώς θα λειτουργήσει το σύστημα μία εβδομάδα προ των εκλογών, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα να διορθωθούν ενδεχόμενα προβλήματα. Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά την ενημέρωση που παρέσχε στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Ν.Δ. εκπρόσωπος της εταιρείας. Το ζήτημα που προκαλεί πάντως τις περισσότερες ανησυχίες είναι η στελέχωση των θέσεων των 1.800 χειριστών tablets που θα διενεργήσουν τις εκλογές. Σημειώνεται ότι αυτό το τμήμα της διαδικασίας δεν το έχει αναλάβει η εταιρεία αλλά η Ν.Δ., όμως σύμφωνα με πληροφορίες το ζήτημα βαίνει προς επίλυση.

Το ζήτημα της απόδοσης ευθυνών για την αποτυχημένη εκλογική διαδικασία παραμένει πάντως στην επικαιρότητα. Χθες ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος έχει αποχωρήσει από επικεφαλής της ΚΕΦΕ λόγω κωλύματος, καταλόγισε ευθύνες στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη για το φιάσκο των εκλογών. «Δεν είναι δουλειά της ΚΕΦΕ να υπογράφει συμβάσεις και να κάνει διαγωνισμούς. Αποκλειστική ευθύνη έχει ο γενικός διευθυντής και ο πρόεδρος» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Παπαμιμίκος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η Δικαιοσύνη απέρριψε το αίτημα της Ν.Δ. για προσωρινή διαταγή κατά της εταιρείας Infosolutions που απέτυχε να διεξαγάγει τις εκλογές. Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι αυτό ήταν αναμενόμενο. Ο κ. Παπαμιμίκος ξεκαθάρισε ότι δεν υποστηρίζει κανέναν από τους τέσσερις υποψήφιους, αλλά παραδέχτηκε ότι διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Παραδέχτηκε, επίσης, ότι πρόσφατα συναντήθηκε με τον έτερο υποψήφιο για την προεδρία της Ν.Δ., Αδωνι Γεωργιάδη.

Αιχμές κατά του κ. Μεϊμαράκη άφησε, όμως, και ο υποψήφιος πρόεδρος Απόστολος Τζιτζικώστας, καταλογίζοντάς του εμμέσως ότι απέφυγε τον εσωκομματικό διάλογο. «Η Ν.Δ. δεν συνομιλεί με την κοινωνία. Με το παράδοξο επιχείρημα ότι αν ανοίξει η βεντάλια των θέσεων θα ευτελιστεί η εσωκομματική διαδικασία. Μα αυτό είναι η εσωστρέφεια και ο κομματικός απομονωτισμός που πληρώσαμε. Από αυτή τη νοοτροπία ευνοήθηκε ο κύριος Τσίπρας. Αυτές είναι οι μάχες που χάσαμε» είπε ο κ. Τζιτζικώστας. Εξέφρασε, πάντως, την αισιοδοξία του ότι δεν θα κινδυνέψει η Ν.Δ. με διάσπαση. «Η Ν.Δ. την επόμενη μέρα θα είναι ενωμένη και την ενότητα την εγγυώμαι προσωπικά» ανέφερε. Παράλληλα σε συνέντευξή του προανήγγειλε ότι αν εκλεγεί θα προχωρήσει αμέσως στο σχηματισμό σκιώδους κυβέρνησης «στα πρότυπα αντιπολιτεύσεων του εξωτερικού, όπου θα υπάρχει ένας άνθρωπος απέναντι σε κάθε υπουργό και θα γίνεται αντιπολίτευση καθημερινή, επί όλων των θεμάτων».

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 20 Δεκεμβρίου χάρη και στην πρώτη δοκιμή που θα γίνει την Κυριακή. Εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος για τη μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές. «Από τη στιγμή που δίνουμε στους νεοδημοκράτες την ευκαιρία να συνδιαμορφώσουν το μέλλον της Ν.Δ. και να ψηφίσουν τον επόμενο πρωθυπουργό, είμαι βέβαιος ότι θα πάρουν την τύχη του κόμματος στα χέρια τους. Το 2016 θα είναι μια καλή χρονιά για τη Ν.Δ.» είπε.

 
 

πηγή: «Ναυτεμπορική» – Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

 

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.