Αύριο η ημερίδα της Περιφέρειας για το Πρόγραμμα σε απόρους

perifereiaΑύριο Παρασκευή πραγματοποιείται η ημερίδα που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σχετικά με τον συντονισμό της διαβούλευσης ώστε να προχωρήσει γοργά το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την επισιτιστική και βασική υλική συνδρομή σε απόρους συμπολίτες μας.

Θέμα της ημερίδας είναι η «Οργάνωση και συντονισμός της Διαβούλευσης για την ενεργοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους ως το 2020, του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους».

Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, αύριο Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. στο Συνεδριακό χώρο της Αγοράς Αργύρη (Αγίου Ανδρέου 12), κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων, Εκκλησίας, Αυτοδιοίκησης, εργαζομένων και πολιτών.

Να υπενθυμίσουμε πως προσφάτως το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και της Περιφέρειας, με στόχο την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη νέα θητεία, το οποίο περιλαμβάνει τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, τη στήριξη του αδύναμου πολίτη. Μία Προγραμματική Σύμβαση, η οποία ήλθε ως εισήγηση στο Σώμα από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, έπειτα από τη συνάντηση που είχε για το θέμα στην Αθήνα με τον Υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου για την υλοποίηση του έργου: «Παροχή τροφίμων σε αστέγους και άτομα που διαβιούν σε συνθήκες στέγης, οι οποίες δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής».

Ουσιαστικά, στόχοι του προγράμματος του Υπουργείου είναι: Αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας με το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα (οικονομική ενίσχυση, υπηρεσίες, εργασιακή ένταξη) και το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για απόρους (παροχή βασικών αγαθών, τρόφιμα κ.α.), στην κοινωνική συνοχή με στήριξη των οικογενειών και παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα της φτώχειας και στην εφαρμογή στοχευμένων παρεμβάσεων για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων.

Share on Facebook1Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.