«Είναι ώρα οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης να μπουν στην πρώτη γραμμή, ώστε άμεσα να υπάρξει βιώσιμη λύση στο θέμα της Ελλάδας».

Αυτό υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας απευθυνόμενος στην Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES – Party of European Socialists), λίγο πριν την έναρξη της 113ης συνεδρίασης της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) στις Βρυξέλλες, υπενθυμίζοντας ότι «εμείς οι σοσιαλιστές ιστορικά, είμαστε υπέρ της κοινωνικής αλληλεγγύης, της συνοχής και της στήριξης των πολιτών».

Χθες, ο Περιφερειάρχης, συμμετέχοντας ως Αντιπρόεδρος της Ομάδας PES, στη σύσκεψη του Προεδρείου ζήτησε να συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας εκτός ημερησίας διάταξης, τόσο στη συνεδρίαση της Ομάδας, όσο και στην Ολομέλεια της ΕτΠ, κάτι που έγινε αποδεκτό ομόφωνα.

«Οι ώρες είναι κρίσιμες και ιστορικές. Η Ελλάδα αναμετράται με το παρόν της, το μέλλον της και την ευρωπαϊκή της προοπτική. Όμως και η Ευρώπη αναμετράται με τον πολιτισμό της, τις αξίες της, την οντότητά της και ό,τι εκφράζει στην παγκόσμια κοινότητα» ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας, ο οποίος επεσήμανε πως τρία είναι τα μεγάλα θέματα που ζητούν άμεσες λύσεις, η άμεση ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο με σοβαρές μεταρρυθμίσεις και η συνολική διαχείριση του χρέους προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.

Και μάλιστα τόνισε ο Περιφερειάρχης ότι: «Ο ελληνικός λαός, όλα αυτά τα χρόνια, έχει ‘ματώσει’. Έχει σηκώσει επάνω του ένα μεγαλύτερο βάρος από αυτό που αντέχουν οι πολίτες στις πλάτες τους. Σίγουρα, υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να βελτιωθούν στην Ελλάδα.

Ωστόσο, οι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να εφαρμοστούν όλες μαζί «δια μαγείας» από τη μια μέρα στην άλλη».

Αναφερόμενος στο Δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής, ο Απ. Κατσιφάρας σημείωσε: «Με το δημοψήφισμα ο Έλληνας πολίτης διαμαρτυρήθηκε και ζήτησε την αλλαγή των αδιέξοδων και αντικοινωνικών πολιτικών που εφαρμόσθηκαν στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια. Όμως, θα είναι μεγάλο λάθος να ερμηνευτεί ως απόρριψη του κοινού μας Ευρωπαϊκού εγχειρήματος».

Κλείνοντας ο Απ. Κατσιφάρας κάλεσε τις Περιφερειακές και Τοπικές Αρχές της Ευρώπης να συμβάλλουν, ώστε να υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών θεσμών: «Σας ζητώ να κάνουμε μια ύστατη προσπάθεια, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, για να μπορέσουμε αφενός να κρατήσουμε όρθια την Ελλάδα, να παραμείνει στην Ευρώπη και στο ευρώ, και αφετέρου την κάνουμε την ίδια την Ευρώπη να ξαναπάρει την ηγεμονία των αξιών της, πάνω στις οποίες έχει χτιστεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Share on Facebook2Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.