Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η «απόβαση» των αγροτών στην Αθήνα από μπλόκα όλης της χώρας, για να συμμετέχουν στο διήμερο συλλαλητήριο. Πρώτοι έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά αγρότες από την Κρήτη.

Περίπου στις 10 το πρωί θα ξεκινήσουν και οι αγρότες από τα μπλόκα της Δυτικής Ελλάδας. Οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν και σε σχετική ανακοίνωσή τους, μετά από 21 ημέρες αγώνα στους δρόμους θα διαμαρτυρηθούν στην Αθήνα ζητώντας την έναρξη του διαλόγου με την Κυβέρνηση από μηδενική βάση. Σημειώνεται πως το μπλόκο του Κεφαλοβρύσου θα «ανοίξει» για τους οδηγούς από τις 10:30 το πρωί και θα παραμείνει ανοικτό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Παράλληλα, την ίδια ώρα περίπου, θα ξεκινήσουν οι αγρότες από την Αχαΐα και την Ηλεία. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η πρωτεύουσα θα είναι κυριολεκτικά «υπό πολιορκία», καθώς σε Ομόνοια και Σύνταγμα θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρίες και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι. Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματισμένο συλλαλητήριο στην Ομόνοια.

Από την άλλη πλευρά, η Ελληνική Αστυνομία έχει εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο με τη συμμετοχή όλων των αστυνομικών διευθύνσεων που κατά τόπους θα εμποδίζουν τη διέλευση των τρακτέρ προς την Αττική.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, ο κλοιός θα στενέψει για τους αγρότες στις εισόδους της Αττικής καθώς περιπολικά και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας θα βρίσκονται στην Ελευσίνα, τις Αφίδνες, το Σταυρό Αγ. Παρασκευής, τον Άλιμο, το λιμάνι του Πειραιά, αλλά και στο Ταε Κβο Ντο και το Παλατάκι Χαϊδαρίου, όπου θα φτάνουν τα λεωφορεία με τους αγρότες. Τα μέτρα της αστυνομίας αναμένεται να τροποποιούνται ανάλογα με τις κινήσεις των αγροτών, ενώ το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο κυρίως για τα αυτοκίνητα.

Share on Facebook9Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.