Στην περιοχή Κατσικά των Ιωαννίνων βρέθηκε το στις οκτώ παρά είκοσι το πρωί της Κυριακής το πτώμα του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη. Το πτώμα εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη από ζευγάρι, που έκανε βόλτα σε χωμάτινο δρόμο, ο οποίος οδηγεί στη λίμνη Παμβώτιδα και το οποίο βρίσκεται κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων αλλά και στο γήπεδο της Ανατολής.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία, οι πρώτες ενδείξεις, σύμφωνα με την αυτοψία που διενεργείται, συγκλίνουν στην ταυτοποίηση του πτώματος με τον εξαφανισθέντα από τις 6 Φεβρουαρίου φοιτητή της περιοχής. Αναμένεται μάλιστα να δοθούν στη δημοσιότητα και περαιτέρω στοιχεία που θα προκύψουν από τη νεκροψία-νεκροτομή και τις εργαστηριακές εξετάσεις.

Η σορός βρέθηκε παραμορφωμένη, καθώς ήταν σε προχωρημένη σήψη, ενώ φέρει τραύματα και από επιθέσεις άγριων ζώων. Παρόλα αυτά, από την πρώτη στιγμή όλα τα στοιχεία κατέτειναν στο γεγονός ότι πρόκειται για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς τα ρούχα είναι αυτά που φορούσε την ημέρα της εξαφάνισής του από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Επίσης, τα χαρακτηριστικά του προσώπου του παρέπεμπαν σε αυτά του 20χρονου φοιτητή.

Εξάλλου, στο σημείο κλήθηκε από την Αστυνομία και ο θείος του παιδιού, που έσπευσε επί τόπου και αναγνώρισε τον ανιψιό του. Στην περιοχή μετέβη και ο ιατροδικαστής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Κοντά στο πτώμα του νεαρού βρέθηκε ένα μαχαίρι, ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί επίσημα, αν πρόκειται για αυτοκτονία ή εγκληματική ενέργεια. Σύμφωνα πάντως με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο φοιτητής φέρει στον δεξί του καρπό τραύμα από μαχαίρι, γεγονός που ενισχύει το σενάριο της αυτοκτονίας.

Μέχρι χθες οι έρευνες για τον εντοπισμό του φοιτητή παρέμεναν στο σκοτάδι. Το πρωί του Σαββάτου δύο δύτες με κατάλληλο εξοπλισμό και κάμερα βυθού ερεύνησαν προσεκτικά μέσα στα θολά νερά της Παμβώτιδας και με την ορατότητα -όπως είπαν- ούτε στο μισό μετρό, ωστόσο δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κάποιοι στοιχείο που θα μπορούσε να αξιολογηθεί.

Οι συγγενείς του φοιτητή βρίσκονταν ήδη στα Ιωάννινα και είχαν εκφράσει την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τις έρευνες έως ότου δοθεί απάντηση στο μυστήριο της εξαφάνισης του Βαγγέλη.

Σημειώνεται ότι ο Γιακουμάκης εθεάθη τελευταία φορά την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, όταν το μεσημέρι έχοντας αφήσει στο δωμάτιό του το κινητό του τηλέφωνο, το πορτοφόλι και τις κάρτες του, έφυγε από τη Σχολή με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης. Πριν από λίγες ημέρες είχε βρεθεί στα χέρια της Αστυνομίας οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας σε βενζινάδικο το οποίο απεικόνιζε ένα πρόσωπο που έμοιαζε με τον 20χρονο αγνοούμενο. Παρά το γεγονός ότι το υλικό επεξεργάστηκε δυναμικό των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται ότι ήταν σχεδόν αδύνατο να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για τον Γιακουμάκη ή όχι, λόγω κακής ποιότητας της εικόνας.

Πάντως, το πόρισμα της ΕΔΕ που είχε αναλάβει ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός στη Γαλακτοκομική Σχολή επικεντρώνεται σε τρία βασικά σημεία, μεταξύ των οποίων και η αναφορά σε πολιτική παρέμβαση. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα φαίνεται να επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής, ενώ επιβεβαιώνει και περιστατικά ενδοσχολικής βίας.

πηγή: kathimerini.gr

Share on Facebook1Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.