Eνα πολυμελές επιτελείο έχει δημιουργήσει ο Νίκος Παππάς στο υπουργείο Επικρατείας και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, με τους ανθρώπους του να αποτελούν ουσιαστικά τη δική του task force.

Οι αρμοδιότητές τους αγγίζουν μια σειρά από θέματα, από τις σχέσεις του υπουργού με την κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τη Γερμανία και την ολομέτωπη σύγκρουση με τα media, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το εν λόγω επιτελείο, μάλιστα, είναι πολυπρόσωπο και πολυσύνθετο, αφού ο κάθε ένας έχει συγκεκριμένη αποστολή. Οι δύο κύριοι «βραχίονες» του υπουργού Επικρατείας είναι ο Παναγιώτης Σκούτας και ο Λευτέρης Κρέτσος, οι οποίοι δεν έχουν εξωτερικά κοινά σημεία, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και το Νίκο Παππά αλλά επιτελούν εξίσου σημαντικό ρόλο.

Όπως αναφέρουν τα parapolitika.gr, δύο από τους συνεργάτες του Νίκου Παππά έχουν άμεση σχέση με τη Γερμανία και εργάζονται αθόρυβα, μελετώντας τις σχέσεις και την αλληλεπίδραση της Ελλάδας με τη χώρα της Αγκ. Μέρκελ.

Ο ένας εξ αυτών είναι ο δικηγόρος Παυσανίας Παπαγεωργίου, τακτικός αρθρογράφος της «Αυγής», με σπουδές Νομικής στο Αμβούργο, ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία και πλέον βρίσκεται στο υπουργείο Επικρατείας, με το αντικείμενό του να αφορά τις σχέσεις μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και γερμανικών εταιρειών και τα σκάνδαλα που θα μπορούσαν να προκύψουν από αυτές. Μάλιστα, τα συμπεράσματα που θα βγουν από την έρευνά του ίσως αποτελέσουν στο μέλλον ένα πολύτιμο εργαλείο για την ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις της με τους Γερμανούς, αφού, όπως έχει διαφανεί στις συναντήσεις ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τη Γερμανίδα ομόλογό του, όσον αφορά στις διμερείς σχέσεις, τα ζητήματα διαφθοράς στην Ελλάδα που σχετίζονται με γερμανικές εταιρείες μπαίνουν πολύ ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης.  Ο χρόνος, μάλιστα, για την έρευνα του κ. Παπαγεωργίου έχει αυξηθεί κατά πολύ, αφού πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

 

πηγή: parapolitika.gr

 

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

2 Σχολια

  1. Ανώνυμος

    Αξιοποίηση τη λέμε τώρα την εύρεση εργασίας στο ΣΥΡΙΖΑ όλων των άεργων και ανεπάγγελτων, με την προϋπόθεση να είναι του περιβάλλοντος Τσίπρα και του εκλεκτού του, του Ν. Παππά?

    Απάντηση
  2. Ανώνυμος

    Από πότε το να αρθρογραφείς στην Αυγή και να μαζεύεις διάφορα χαρτιά – τιτλους τα λεμε τωρα- χωρίς να εχεις δουλεψει, αποτελεί προσον διορισμου σε καλοπληρωμένες θεσεις, μετα την αποτυχια σου να εκλεγεις βουλευτής?

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.