«Απαράδεκτη η στάση της κυβέρνησης ως προς το μεταναστευτικό«, δηλώνει ο βουλευτής Αχαΐας και Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κατσανιώτης, μετά την σημερινή σύσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

Μία συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία του καθ᾽ύλην αρμόδιου που είναι το κράτος. Για «φιέστα» του κ.Κατσιφαρα χωρις κανένα αποτέλεσμα έκανε λόγο ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Α. Κατσανιώτης.

Ο κ. Κατσανιώτης, μεταξύ άλλων, τόνισε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα πρέπει να απαντήσει στα βασικά ερωτήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες της χώρας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της, να συνειδητοποιήσει το ρόλο της και να απαντήσει συγκεκριμένα για το πόσα κέντρα θα δημιουργηθούν τελικά και τι τύπου θα είναι. Πότε θα προχωρήσει στο διαχωρισμό προσφύγων και παράτυπων μεταναστών, καθώς και αν σκοπεύει να δημιουργήσει από μία Ειδομένη σε κάθε Νομό και για πόσο καιρό«.

Κλείνοντας ο κ. Κατσανιώτης, ως Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης της ΠΔΕ, σχολίασε ότι «ο καλός σαμαρίτης, έμεινε στην ιστορία όχι μόνο επειδή ήταν καλός, αλλά επειδή είχε και τα χρήματα να υλοποιήσει το έργο του.  Αν το κράτος, λοιπόν, δεν κοινοποιήσει στις Περιφέρειες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον σχεδιασμό του, καθώς και από πού θα βρεθούν τόσο οι χώροι όσο και οι οικονομικοί πόροι, δε θα μπορέσουν να κατατεθούν ουσιαστικές προτάσεις από την πλευρά μας. Η τοπική αυτοδιοίκηση δε θα εκχωρήσει τις αρμοδιότητες της σε ΜΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που δεν αντλούν από πουθενά ουδεμία νομιμοποίηση«.

 
Share on Facebook2Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.