Τα πρώιμα αγροτικά προϊόντα που παράγονται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της συζήτησης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με τον Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Ελλάδα Erik Haupt.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφέρειας στην Πάτρα, με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργου Αγγελόπουλου και του Προξένου της Ουγγαρίας στην Πάτρα Νίκου Δούρου.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους δεσμούς των δύο χωρών, καθώς υπάρχει σημαντική ελληνική μειονότητα στην Ουγγαρία, ενώ συμμετέχει και Έλληνας βουλευτής στο Ουγγρικό Κοινοβούλιο.

Ο Πρέσβης τόνισε πως η Δυτική Ελλάδα είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους συμπατριώτες του καθώς παρά το γεγονός αρκετοί προτιμούν τη Βόρεια Ελλάδα λόγω προσβασιμότητας, πολλοί ταξιδεύουν στη Δυτική Ελλάδα λόγω της φυσικής ομορφιάς και του τουριστικού ενδιαφέροντος και ιδίως της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στη μεγάλη αγροτική παραγωγή και τα εκπληκτικής ποιότητας αγροτικά προϊόντα, ιδίως αυτά που παράγονται πρόωρα, το Πανεπιστήμιο καθώς και τα ιστορικά αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής.

Κατά τη συνάντηση έγινε αναφορά και στην επαναλειτουργία άμεσα του Ελληνο-Ουγγρικού Επιμελητηρίου το οποίο είχε σταματήσει λόγω κρίσης, ενώ συμφωνήθηκε περαιτέρω συνεργασία με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της επιχειρηματικότητας.

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.