Επιστολή για την κατάσταση που επικρατεί στο 2ο γυμνάσιο Μεσολογγίου έστειλαν οι γονείς των μαθητών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας και το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου ζητώντας για άμεση μεταφορά του σχολείου στο νέο κτίριο. Χαρακτηρίζουν άθλια την κατάσταση σχολικού κτιρίου που στεγάζει το 2o Γυμνάσιο Μεσολογγίου κάνοντας λόγο για κτίριο που καταρρέει και για κινδύνους «για τη δημόσια ασφάλεια και υγεία εξαιτίας της παντελούς έλλειψης συντήρησης».

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριοι, με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό μας σχετικά με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κτίριο του 2oυ Γυμνασίου Μεσολογγίου, το οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί παρά την ολοκλήρωση του νέου σχολικού κτιρίου.

Το παλαιό κτίσμα δύναται να χαρακτηριστεί επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια και υγεία εξαιτίας της παντελούς έλλειψης συντήρησης, η οποία έχει φτάσει σε βαθμό εγκατάλειψης. Από το εξωτερικό περίβλημα του κτιρίου αποκολλούνται συνεχώς τμήματα του επιχρίσματος (σοβάδες) με κίνδυνο να πέσουν πάνω στους προαυλιζόμενους μαθητές. Με μία μόνο ματιά παρατηρεί κανείς ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο φαινόμενο που εμφανίζεται σε τμήμα μόνο της όψης, αλλά το πρόβλημα εμφανίζεται στο σύνολο του κτιρίου.

Η εγκατάλειψη και ουδεμία συντήρηση του κτιρίου, σχεδόν από τη χρονολογία κατασκευής του, καθιστούν το σχολείο άκρως επικίνδυνο για τους νεαρούς μαθητές και για δύο ακόμη λόγους, αφενός εκείνο της συσσωρευμένης υγρασίας και μούχλας που παρουσιάζει σε τμήματά του και αφετέρου της άθλιας κατάστασης που παρουσιάζουν οι χώροι υγιεινής του. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και δεν θα επιτρέψουμε περαιτέρω καθυστέρηση.

Βέβαια στην εν λόγω επιστολή θα μπορούσαν να θιγούν πολλά θέματα που χρήζουν άμεσης αντικατάστασης λόγω παλαιότητας, όπως τα ξύλινα παλιά κουφώματα και παντζούρια, που δυστυχώς έχουν πάψει από καιρό να κλείνουν καλά και να προφυλάσσουν τα παιδιά από το κρύο, αλλά επικεντρωνόμαστε στην άμεση επικινδυνότητα από τη πτώση των σοβάδων ,την υγρασία και τις άθλιες συνθήκες υγιεινής στις τουαλέτες.Πρόκειται για ένα κτίριο που καταρρέει, και που παρ΄ όλ΄ αυτά στεγάζει τα παιδιά μας , στην ίδια κατάσταση που στέγασε και τους γονείς των σημερινών παιδιών, ακόμα και τους παππούδες τους.

Σας καθιστούμε υπεύθυνους για οποιοδήποτε πιθανό ατύχημα ή τραυματισμό μαθητή ή την εκδήλωση ασθενειών σχετιζόμενων με τη δημόσια υγεία κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, εντός του εν λόγω σχολείου , και ευελπιστούμε στην άμεση και χωρίς καμία καθυστέρηση μεταφορά στο νέο σχολικό κτίριο. Η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας πρέπει να είναι η μοναδική προτεραιότητά μας όπως θα όφειλε να είναι και προτεραιότητα των εκάστοτε ιθυνόντων. Ας μας απαντήσουν οι υπεύθυνοι φορείς ποιοι είναι οι λόγοι της καθυστέρησης της μεταφοράς, στο νέο πλήρως ολοκληρωμένο και εξοπλισμένο κτίριο, που υπερτερούν απέναντι στη υγιεινή και την ασφάλεια των παιδιών μας;

 

πηγή: agrinioculture.gr

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.