Αποφασισμένοι να μην παραχωρήσουν τα ταμειακά διαθέσιμά τους είναι Δήμοι και Περιφέρειες, μετά τις μαραθώνιες συνεδριάσεις που είχαν τα συντονιστικά όργανά τους ώστε να εξετάσουν την απόφαση της κυβέρνησης για υποχρεωτική μεταφορά των μετρητών που διαθέτει η τοπική αυτοδιοίκηση στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Να μην εφαρμόσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου για την παραχώρηση των ταμειακών τους διαθεσίμων καλεί τους δήμους όλης της χώρας η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ζητώντας μάλιστα την άμεση απόσυρση της ΠΝΠ.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητά η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος που συνεδρίασε σε κλίμα έντασης. Στην ανακοίνωση των περιφερειαρχών τονίζεται ότι δεν πρόκειται να δώσουν τα ταμειακά τους αποθέματα αν προηγουμένως δεν συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. Μιλώντας νωρίτερα στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας είπε ότι η κίνηση της κυβέρνησης δεν συνιστά στάση πληρωμών αλλά μετάθεση κάποιων πληρωμών.

Ο κ. Μάρδας εξήγησε ότι η κυβέρνηση προέβη στην κίνηση αυτή για να διασφαλίσει τη ρευστότητα της χώρας για το επομενο δίμηνο. Οι δήμαρχοι ζήτησαν διευκρινήσεις για το αν στη μεταφορά των διαθέσιμών τους περιλαμβάνονται και τα ανταποδοτικά τέλη, με τον κ. Μάρδα να δεσμεύεται να τους απαντήσει το βράδυ. Παρών στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ήταν και ο πρόεδρος της ΠΟΕ -ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, ο οποίος ζήτησε να κλείσουν οι Δήμοι την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας και να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

πηγή: skai.gr

Share on Facebook2Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.