Δελτίο τύπου εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας σημειώνοντας πως «η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας, μαζί με το λαό της περιοχής μας, διεκδικούσε και διεκδικεί και σ’ αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, αυτόνομο και βιώσιμο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με Έδρα το Αγρίνιο, με όλες τις Ακαδημαϊκές και υλικοτεχνικές υποδομές, με πλήρη χρηματοδότηση και στελέχωση και όλες της σχετικές στηρικτικές προϋποθέσεις διαβίωσης των φοιτητών (σίτιση, στέγαση κλπ), που θα το καταστήσουν Ανώτατο Εκπαιδευτικό ίδρυμα κύρους για την επιστήμη, για την προοπτική των πτυχιούχων και την εν γένει εξέλιξη της περιοχής μας«, για να συμπληρώσει ότι σε αυτή ακριβώς «την κατεύθυνση καλεί την κυβέρνηση να σπεύσει αποφασιστικά!«

Αναλυτικότερα:

Σε μια εποχή που βάλλεται η εθνική ανεξαρτησία της χώρας κι αυτή η ίδια η Δημοκρατία, το Δημόσιο Πανεπιστήμιο οφείλει και καλείται να διαδραματίσει ρόλο εμπνευστή και στυλοβάτη στον αγώνα όλου του Ελληνικού λαού και των τοπικών κοινωνιών. Την ίδια ακριβώς εποχή η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πάτρας, εξυπηρετώντας μικροσυμφέροντα, προσπαθεί με ενέργειές της να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα και να επισφραγίσει έτσι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου για τα Πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου, μετακινώντας τα κατά τη βολή της.

Η ιστορία του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας (με έδρα το Αγρίνιο) είναι γνωστή. Είναι επίσης γνωστές και οι αιτίες της θνησιγενούς ύπαρξής του, όχι μόνο σε όσους γνωρίζουν αρμόδια και την κατάσταση, αλλά και στην πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής μας. Κι ακόμα οι ευθύνες για την κατάσταση αυτή είναι συγκεκριμένες και αφορούν σε συγκεκριμένους φορείς και φυσικά πρόσωπα κεντρικά πολιτικά και αυτοδιοικητικά.

Η απρόσκοπτη λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, όπως είναι κοινά παραδεκτό, χρήζει μιας σειράς προϋποθέσεων , που δυστυχώς από τη δημιουργία της πρώτης πανεπιστημιακής σχολής(οικονομικής) στο Αγρίνιο, μέχρι και την τωρινή φάση, δεν υπήρξαν.

Το μνημονιακό σχέδιο «Αθηνά» επιδείνωσε περαιτέρω την κατάσταση και διόγκωσε τις ελλείψεις και τα εμπόδια για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας. Την ίδια στιγμή σε άλλες περιοχές της χώρας (Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Δυτική Μακεδονία), τα πανεπιστημιακά τμήματα θωρακίστηκαν και αναπτύχτηκαν.

Βέβαια οι πολίτες της τοπικής κοινωνίας, αλλά και οι ανάγκες και οι δυνατότητες της ευρύτερης περιοχή μας θέλουν και αναζητούν ένα σύγχρονο, βιώσιμο και με μακρά προοπτική Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας, μαζί με το λαό της περιοχής μας, διεκδικούσε και διεκδικεί και σ’ αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, αυτόνομο και βιώσιμο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με Έδρα το Αγρίνιο, με όλες τις Ακαδημαϊκές και υλικοτεχνικές υποδομές, με πλήρη χρηματοδότηση και στελέχωση και όλες της σχετικές στηρικτικές προϋποθέσεις διαβίωσης των φοιτητών (σίτιση, στέγαση κλπ), που θα το καταστήσουν Ανώτατο Εκπαιδευτικό ίδρυμα κύρους για την επιστήμη, για την προοπτική των πτυχιούχων και την εν γένει εξέλιξη της περιοχής μας. Σ’ αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση καλεί την κυβέρνηση να σπεύσει αποφασιστικά!

Share on Facebook2Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.